Verpleegkundig Onderzoeksmedewerker/Researchverpleegkundige Longziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je momenteel (research)verpleegkundige en toe aan een nieuwe uitdaging? Wil jij je onderdompelen in de onderzoekswereld waarbij je een belangrijke schakel tussen patiënten en collega’s bent? Dan ben jij de verpleegkundig onderzoeksmedewerker/researchverpleegkundige waar onze afdeling Longziekten naar op zoek is!

In het kort

• Je neemt een sleutelpositie in
• Afhankelijk van je opleiding ga je aan de slag als onderzoeksmedewerker of als researchverpleegkundige
• Je bent het aanspreekpunt voor onder andere patiënten, farmaceuten, artsen en onderzoekers
• Je coördineert de dagelijkse uitvoering van wetenschappelijk onderzoek
• Je werkt tijdens kantooruren, in te delen in overleg met collega’s

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig onderzoeksmedewerker/researchverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, coördineren en de dagelijkse uitvoering van wetenschappelijk (geneesmiddelen)onderzoek. Je zet klinische studies vanaf ‘scratch’ op, wat onder andere inhoudt dat je protocollen schrijft. Je neemt klinische vragenlijsten af en verzamelt data. Ook observeer en controleer je de patiënten die aan het onderzoek deelnemen. Verder richt je je op het plannen en voorbereiden van patiëntvisites, venapuncties, het verwerken van de afgenomen samples (zoals centrifugeren), pipetteren en versturen. Maar je maakt ook ecg’s en je dient medicijnen toe. Alle gegevens leg je vast in een database (eCRF). Daarnaast ondersteun je bij het indienen van protocollen bij de Medisch Ethische Toetsingscommissie. Als verpleegkundig onderzoeksmedewerker/researchverpleegkundige onderhoud je intensief contact met patiënten, farmaceuten, CRA’s, artsen, onderzoeksverpleegkundigen, longfunctieanalisten en andere onderzoekers binnen de afdeling. Kortom, je neemt een belangrijke sleutelpositie in en bent als het ware een ‘spin in het web’. Spreekt jou dit aan?

Wat vragen wij?

De verpleegkundig onderzoeksmedewerker/researchverpleegkundige die wij zoeken heeft een hbo-werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en in het bezit van een GCP-certificaat of je bent bereid om dit op korte termijn te behalen. De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk. In je werk ben je enthousiast en flexibel qua inzet. Je kunt goed plannen en organiseren, waarbij je ook zelfstandig aan meerdere taken tegelijk kan werken. Ook kun je prima overweg met Outlook, Word en Excel.

Meer informatie

Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je aangesteld als verpleegkundig onderzoeksmedewerker of researchverpleegkundige. Indien je de post-hbo-opleiding researchverpleegkundige/clinical research coördinator succesvol afgerond hebt, word je aangesteld als researchverpleegkundige. In dit geval word je ingeschaald in schaal 8 met een maximum salaris van € 3.604,-. Als verpleegkundig onderzoeksmedewerker word je ingeschaald ik schaal 7 met een maximum salaris van €3.184,- en krijg je de mogelijkheid om de post-hbo opleiding researchverpleegkundige/clinical research coördinator te volgen, om vervolgens door te groeien naar de functie van researchverpleegkundige.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de Clinical Research Unit van de afdeling Longziekten. Dit is een hele actieve afdeling met betrekking tot het opzetten van nieuwe studies op veel verschillende gebieden, zoals longoncologie, ILD, pneumothorax en alfa-1 antitrypsine deficiëntie. Het team waarin je komt te werken bestaat momenteel uit een longarts, het hoofd onderzoeksondersteuning, drie researchverpleegkundigen en een secretaresse. Een klein team, maar wel heel gezellig. Daarnaast werk je intensief samen met longartsen, promovendi en verpleegkundig specialisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Bernadette Bos, hoofd onderzoeksondersteuning, afdeling Longziekten
071 529 84 42 

Solliciteren