Transplantatiecoördinator

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een IC-verpleegkundige, basisarts of anios en ben je op zoek naar een coördinerende rol? Dan is de functie van transplantatiecoördinator wellicht de baan voor jou!

In het kort

• Je coördineert en organiseert alle onderdelen van postmortale orgaandonatie procedures in Nederland
• Je werkt in een landelijk dienstrooster samen met collega’s aan de 24-uurs bereikbaarheid voor orgaandonatie
• Je onderhoudt contact met nabestaanden van de donor en met medewerkers in ziekenhuizen
• Je geeft onderwijs aan verschillende beroepsgroepen
• Je werkt mee aan nieuwe ontwikkelingen ten behoeve van orgaandonatie, zowel in het LUMC als op landelijk niveau

Wat ga je doen?

Als transplantatiecoördinator weet je dat iedere minuut telt. Daarom zorg je ervoor dat tijdens de donorprocedure zowel medisch als logistiek alles goed geregeld is. Je coördineert en ondersteunt de procedures van postmortale orgaandonaties in Nederland (op zowel de intensive care als op de operatiekamer). Dit doe je in samenwerking met verschillende disciplines, vooral met artsen en verpleegkundigen. Het is van belang dat je over sterke sociale vaardigheden beschikt om duidelijk uitleg te kunnen geven over orgaandonatie aan de nabestaanden. Met hen onderhoud je ook contact na de donatie. Verder heb je buiten de bereikbaarheidsdienst administratieve taken in het LUMC. Denk hierbij aan verzamelen van aan donatie gerelateerde gegevens. Ook het geven van onderwijs aan verschillende beroepsgroepen en deelname aan landelijke werkgroepen behoren tot jouw takenpakket. Kortom, dit is een veelzijdige en uitdagende functie waarbij veel van je wordt gevraagd.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een betrokken en stressbestendige IC-verpleegkundige, basisarts of ANIOS met relevante klinische ervaring die zelfstandig kan werken. Het is belangrijk dat je naast klinisch redeneren ook over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikt. Beheersing van de Engelse taal is in deze functie een must, net zoals in het bezit zijn van je rijbewijs B. Verder zoeken we iemand die beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel, improvisatievermogen en zelfstandigheid.

Meer informatie

Je volgt in de eerste vier maanden van je aanstelling in theorie en praktijk een opleiding tot transplantatiecoördinator. In dit kader loop je zoveel mogelijk donatieprocedures mee en word je begeleid door collega’s. Dit betekent tijdens de inwerkperiode zeer onregelmatige werktijden, ook in de avond en nacht. 

Nadien werk je 28-36 uur per week, verdeeld over kantoordiensten en in 24-uurs bereikbaarheidsdiensten. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Voor deze functie worden referenties opgevraagd. Het geven van een presentatie kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Startdatum in overleg. 

Wies van Berkel

‘Ik voel me betrokken bij de begeleiding van intens zieke patiënten’

Je werkplek

Als transplantatiecoördinator ben je onderdeel van het Transplantatiecentrum. Het LUMC is jouw thuisbasis waar je collega-coördinatoren van het LUMC ontmoet. Ook beschik je over een werkplek wanneer je kantoordienst hebt. Daarnaast werk je intensief samen met de andere coördinatoren in Nederland. In het LUMC worden nier-, pancreas-, lever- en eilandjes van Langerhans-transplantaties uitgevoerd. Binnen het Transplantatiecentrum van het LUMC, een multidisciplinair centrum dat zorg draagt voor het klinische en poliklinische transplantatieprogramma, zijn er vier transplantatiecoördinatoren werkzaam onder supervisie van de regio Leiden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Janneke Vervelde of Emilie ten Horn, transplantatiecoördinatoren Transplantatiecentrum
071 529 87 39

Solliciteren