Researchverpleegkundige/-coördinator Klinische Epidemiologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij verpleegkundige of iemand met ervaring in assisterende zorgverlening en heb je affiniteit met onderzoek? Wij zoeken namelijk een nieuwsgierig aagje die in staat is onderzoek naar patiënten met Hemofilie te coördineren. Ben jij die sturende, communicatief vaardige kracht die wij zoeken? En zoek je naar een interessante verdieping in je carrière? Dan is dit de positie voor jou.

In het kort

• Je hebt hbo- of wo-niveau
• Je bent ervaren met coördinerende werkzaamheden en hebt affiniteit met onderzoek
• Je bent graag dichtbij het vuur; je helpt zowel medewerkers van als deelnemers aan het onderzoek
• Ook belangrijke administratieve en logistieke processen vallen onder jouw verantwoordelijkheden
• De kernwaarde ‘nieuwsgierigheid’ spreekt jou aan 

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan het project HiN6, een project dat zich richt op de zeldzame stollingsziekte Hemofilie. Het doel van het onderzoeksproject is om de ziektelast, kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg te evalueren onder Nederlandse patiënten met Hemofilie (zie ‘Meer informatie’ voor een uitgebreide projectbeschrijving). In jouw rol heb je een aantal interessante routinematige taken, zoals het onderhouden van de contacten met de research teams van deelnemende centra en zorgen voor de inclusie van deelnemers in de studie. Je begeleidt bovendien onderzoeksmedewerkers/studenten met het invoeren van de data en helpt deelnemers met het invullen van vragenlijsten voor het onderzoek. Daarnaast vervul je ook een administratieve, coördinerende en logistieke rol door patiëntdagen te plannen en uitgiften van patiëntmateriaal uit de biobank te regelen voor labanalyses. En je doet nog veel meer! Je stelt de halfjaarlijkse nieuwsbrief op en je zorgt dat de website van de afdeling up-to-date blijft. Dit alles in goede samenwerking met de twee promovendi en de projectcoördinator. Kortom, een coördinerende rol voor een sociale, nieuwsgierige verpleegkundige of doktersassistent(e)!

Wat vragen wij?

Wij zoeken iemand met een verpleegkundige/zorg-assisterende achtergrond met hbo- of wo-niveau die op zoek is naar een uitdagende onderzoeksrol en GCP- of BROK-gecertificeerd is of bereid is op korte termijn deze certificatie te behalen. Basiskennis van medische technologie is nodig voor deze functie. Daarnaast is het een pre als je bekend bent met het verrichten van venapuncties, evenals ervaring als researchcoördinator. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal goed, kun je goed plannen en organiseren, kun je goed schakelen met verschillende typen personen in variërende rollen en kun je goed samenwerken. Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan het profiel? Solliciteer direct!

Meer informatie

Over het project HiN6
Hemofilie is een zeldzame aangeboren afwijking in de bloedstolling waarbij bloedingen in gewrichten en spieren optreden. Het HiN6 (Hemofilie in Nederland 6) project is een multicenter wetenschappelijk onderzoeksproject dat als doel heeft de ziektelast, kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg te evalueren onder alle Nederlandse patiënten met hemofilie. Hiertoe worden patiënten gevraagd om een digitale vragenlijst in te vullen, wordt data uit medische dossiers verzameld en wordt bloed voor onderzoek afgenomen. Het project wordt door VWS gesubsidieerd.
Voor deze functie kunnen referenties worden opgevraagd.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het HiN6 project wordt uitgevoerd door de afdeling Klinische Epidemiologie binnen het profileringsgebied Innovations of Health Strategies and Quality of Care van het LUMC, onder supervisie van hoogleraren Anske van der Bom en Frits Rosendaal en kinderarts-hematoloog Samantha Gouw. Binnen het project wordt nauw samengewerkt met de aios en arts-onderzoeker die bij het project betrokken zijn, te weten Erna van Balen en Shermarke Hassan. De afdeling Klinische Epidemiologie houdt zich samen met klinische afdelingen van het LUMC bezig met patiëntgebonden onderzoek. Lopende projecten betreffen onder meer trombose, artrose, hemofilie en nierziekten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Je krijgt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen met het verrichten van onderzoek in een academische omgeving. Ook kun je bijeenkomsten bijwonen van patiëntenverenigingen en stuurgroepvergaderingen, en kun je landelijke symposia bezoeken.

Contact: Samantha Gouw, projectcoördinator, Klinische Epidemiologie
071 526 40 37

Solliciteren