Researchverpleegkundige Longziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je momenteel (research)verpleegkundige en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Spreekt het jou aan om je onder te dompelen in de onderzoekswereld waarbij je een belangrijke schakel tussen patiënten en collega’s bent? Dan ben jij de researchverpleegkundige waar onze afdeling Longziekten naar op zoek is!

In het kort

• Als researchverpleegkundige neem je een sleutelpositie in
• Je bent het aanspreekpunt voor onder andere patiënten, farmaceuten, artsen en onderzoekers
• Je coördineert de dagelijkse uitvoering van wetenschappelijk onderzoek
• Jouw werktijden (onder kantoortijd) kun je in overleg met je collega’s zelf indelen

Wat ga je doen?

Als researchverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, coördineren en de dagelijkse uitvoering van wetenschappelijk (geneesmiddelen)onderzoek op onze afdeling Longziekten. Je zet klinische studies vanaf ‘scratch’ op. Daarnaast neem je klinische vragenlijsten af en verzamel je data. Ook observeer en controleer je de patiënten die aan het onderzoek deelnemen. Verder richt je je op het plannen en voorbereiden van patiëntvisites, venapuncties, het verwerken van de afgenomen samples (zoals centrifugeren), pipetteren en versturen. Maar je maakt ook ecg’s en je dient medicijnen toe. Alle gegevens leg je vast in een database (eCRF). Daarnaast ondersteun je bij het indienen van protocollen bij de Medisch Ethische Toetsingscommissie. Als (research)verpleegkundige onderhoud je intensief contact met patiënten, farmaceuten, CRA’s, artsen, onderzoeksverpleegkundigen, longfunctieanalisten en andere onderzoekers binnen de afdeling. Kortom, je hebt een sleutelpositie op onze afdeling.

Wat vragen wij?

De researchverpleegkundige die wij zoeken heeft hbo-werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en in het bezit van een GCP-certificaat of je bent bereid om dit op korte termijn te behalen. De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk. In je werk ben je enthousiast en flexibel qua inzet. Je kunt goed plannen en organiseren, waarbij je ook zelfstandig aan meerdere taken tegelijk kan werken. Ook kun je prima overweg met Outlook, Word en Excel.

Meer informatie

Indien je de post-hbo-opleiding researchverpleegkundige/clinical research coördinator succesvol afgerond hebt, word je aangesteld als researchverpleegkundige. In dit geval word je ingeschaald in schaal 8 met een maximum salaris van € 3.604,-.
Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je ook worden aangesteld als verpleegkundig onderzoeksmedewerker. Als verpleegkundig onderzoeksmedewerker word je ingeschaald in schaal 7 met een maximum salaris van € 3.184,- en krijg je de mogelijkheid om de post-hbo opleiding researchverpleegkundige/clinical research coördinator te volgen, om vervolgens door te groeien naar de functie van researchverpleegkundige. Grijp jij deze kans?

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de Clinical Research Unit van de afdeling Longziekten. Dit is een hele actieve afdeling met betrekking tot het opzetten van nieuwe studies op veel verschillende gebieden, zoals longoncologie, ILD, pneumothorax en alfa-1 antitrypsine deficiëntie. Het team waarin je komt te werken bestaat momenteel uit een longarts, het hoofd onderzoeksondersteuning, drie researchverpleegkundigen en een secretaresse. Een klein team, maar wel heel gezellig. Daarnaast werk je intensief samen met longartsen, promovendi en verpleegkundig specialisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Bernadette Bos, hoofd onderzoeksondersteuning, afdeling Longziekten
071 529 84 42 

Solliciteren