Researchanalist Interne Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als researchanalist ben je direct betrokken bij het preklinisch onderzoek naar nieuwe bronnen van insuline producerende cellen, de functie van de Eilandjes van Langerhans en de verbetering van technieken om insuline producerende cellen te transplanteren.

In het kort

• Je bent een communicatief vaardige researchanalist ervaren met celkweek
• Je hebt de HLO afgerond
• Je bent flexibel en bereid om onregelmatige tijden te werken
• Je hebt een bovengemiddelde interesse in type 1 diabetes 

Wat ga je doen?

Als een van de weinige centra in Europa worden in het LUMC insuline-producerende Eilandjes van Langerhans geïsoleerd uit donor-alvleesklieren. Dit gebeurt ten behoeve van eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes en ten behoeve van basaal en translationeel onderzoek. Je maakt deel uit van deze onderzoeksgroep waarbij je medeverantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhoud van diverse cruciale protocollen. Onder meer werk je met celkweek (pluripotente stamcellen, primaire pancreascellen), moleculaire biologie, (immuno)histochemie, microscopie (confocaal, live cell imaging), FACS en genetische modificatie van cellen met lentivirale vectoren. Op regelmatige basis zal je bijdragen aan de isolatie van eilandjes ten behoeve van transplantatie binnen een GMP-omgeving.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met tenminste een afgeronde HLO-opleiding in celbiologische, biomedische, biochemische en/of moleculair biologische richting. Je hebt belangstelling voor basaal en translationeel onderzoek. Ervaring met celkweek is essentieel, bij voorkeur met humane pluripotente stamcellen (hESC, hiPSC). Verder heb je ervaring met RNA/qPCR, (immuno)histochemie, flowcytometrie, (confocale) microscopie en met virale vectoren (ML-I en ML-II faciliteit). Je bent accuraat, anticiperend én collegiaal. Omdat veel van de communicatie in het laboratorium in het Engels verloopt, is het belangrijk dat je een goede beheersing hebt van de Engelse taal. Je moet weten dat je in deze functie mogelijk te maken krijgt met onregelmatige werktijden. Het is dus zaak dat je flexibel bent en goed kunt samenwerken.  

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie verricht basis, translationeel en klinisch onderzoek naar nier-, alvleesklier- en eilandjestransplantatie. Specifiek basisonderzoek richt zich op diabetes, transplantatie-immunologie en vasculaire geneeskunde. Het laboratorium werkt nauw samen met groepen van de afdeling Moleculaire Celbiologie en de afdeling Anatomie & Embryologie binnen het LUMC, alsmede het Hubrecht Instituut in Utrecht en de Universiteit van Maastricht.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:  dr. Françoise Carlotti, coordinator Islet research lab, afdeling Interne Geneeskunde
071 526 20 11

Solliciteren