Researchanalist DNA-vaccins

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je een researchanalist en ben je geïnteresseerd in de immunologie en de ontwikkeling van DNA-vaccins voor immuuntherapie van kanker? Lees dan verder!

In het kort

• Je bent gediplomeerd researchanalist
• Je hebt interesse in het ontwikkelen van DNA-vaccins
• Je bent bevoegd om te werken met dieren
• Je bent in staat een breed scala aan technologieën in te zetten 

Wat ga je doen?

Wij zoeken een researchanalist die DNA-vaccins in muismodellen optimaliseert en versterkt. Je zult je focussen op het ontwerp van ons DNA-vaccin, bijvoorbeeld door het includeren van immune stimulerende genen. Je gaat ook een menselijke variant van dit geoptimaliseerde vaccin ontwikkelen en testen, die ingezet wordt in een klinische trial die na dit project volgt. Om dit te bewerkstelligen zal je een breed scala aan technologieën gebruiken: cellulaire immunologische assays, flow cytometrie, confocale microscopie, ELISA en preklinische tumormodellen.

Wat vragen wij?

Je bent een zeer gemotiveerde en enthousiaste kandidaat met een afgeronde opleiding tot researchanalist. Daarnaast heb je ervaring met in vitro- en in vivo-technologieën die nodig zijn voor dit project en ben je in het bezit van een geldig proefdiercertificaat. Verder heb je uitstekende organisatorische vaardigheden. Kennis van tumorimmunologie is een plus. Voldoe jij aan deze profielbeschrijving? Solliciteer dan direct!

Meer informatie

Projectinformatie
Met dit gezamenlijke NeoVac-project willen we ons prototype vaccin verder ontwikkelen. Zo maken we snelle productie mogelijk van kleine hoeveelheden op maat gemaakte vaccins voor de individuele patiënt. De toekomstige doelen van ons team zijn: 1) de DNA-vaccins optimaliseren en versterken met genetische hulpstoffen om zo de immuunrespons van de patiënt te verbeteren; 2) de optimalisatie van Immunetune’s vaccinformulering en de preklinische toxiciteit, veiligheid en werkzaamheid onderzoeken; 3) het ontwikkelen van economisch voordelige productiemethodes voor DNA-vaccins. Tenslotte zal er een klinische trial worden voorbereid. Hierin is aandacht voor GMP-productie van een veilig vaccin. Daarnaast wordt er gezocht naar wettelijke toestemming voor een studie in kankerpatiënten.
Je wordt aangesteld voor twee jaar, met mogelijkheid op verlenging van nog twee jaar.
Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.  

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Tumor Immunologie Groep van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) in het LUMC en het nieuwe Leidse biotechbedrijf Immunetune ontwikkelen samen vaccins tegen zeer gemuteerde kankertypes als melanoma. De vaccins zijn gepersonaliseerd en op DNA gebaseerd en trainen het immuunsysteem om tumorcellen te identificeren op basis van tumorspecifieke mutaties (neo-antigenen) en vervolgens te elimineren. De bedoeling is dus om een precisiemedicijn te ontwikkelen die veilig is voor de patiënt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Ferdinand Ossendorp

Contact: Ferry Ossendorp, hoogleraar en onderzoeker, afdeling IHB
071 526 38 43

Solliciteren