Recruiter

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij een proactieve recruiter die het te gek lijkt om een toegevoegde waarde te bieden aan werken in de zorg en ben je zoek naar een mooie, tijdelijke uitdaging? Dan zoeken wij jou! Dagelijks solliciteren er tientallen mensen bij het LUMC en er staan gemiddeld 180 vacatures open. Ben jij de recruiter die dit in goede banen leidt? Solliciteer dan snel op deze vacature!

In het kort

• Je bent het aanspreekpunt in het LUMC als het gaat om recruitmentvraagstukken
• Je adviseert verschillende afdelingen en managers over een succesvolle werving en voert deze uit
• Samen met de adviseur employer branding maak je wervingsplannen op maat voor schaarse doelgroepen
• Je analyseert cijfers en rapportages die betrekking hebben op het gehele recruitmentproces
• De functie is ter vervanging van zwangerschapsverlof voor een periode van zes maanden (maart tot september 2020) 

Wat ga je doen?

Als recruiter adviseer je LUMC-breed afdelingen, managers en teamleiders bij het succesvol invullen van  vacatures. Dit kan zijn door middel van een op maat gemaakt wervingsplan of het uitvoeren van een search op LinkedIn. Je analyseert informatie met betrekking tot de doorlooptijden van vacatures, monitort het aantal reacties en ziet er op toe dat sollicitanten een snelle reactie krijgen op hun sollicitatie. Kortom: je zorgt voor een efficiënte en proactieve werving. Naast een adviserende en analyserende rol hoort ook een aantal operationele taken bij deze functie. Zo ben je eindverantwoordelijk voor ons Applicant Tracking System (ATS) Recruitee en help je vacaturehouders (indien nodig) met dit systeem en controleer je of vacatures correct worden afgerond. Tenslotte ben je samen met onze afdeling Inkoop verantwoordelijk over de raamovereenkomst met externe (uitzend)bureaus.

Wat vragen wij?

Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond en minimaal vijf jaar ervaring als (corporate) recruiter binnen een complexe (non-profit) organisatie. Je kunt goed overweg met LinkedIn Recruiter en weet dus hoe je met succes een search uitvoert. Ervaring met het ATS Recruitee is een pre. Verder ben je politiek sensitief, communicatief sterk, daadkrachtig en heb je doorzettingsvermogen.  

Meer informatie

De functie is ter vervanging van zwangerschapsverlof. We zoeken een recruiter voor 24 tot 28 uur per week (werkdagen in ieder geval de dinsdag en donderdag). Je krijgt een contract bij het LUMC voor zes maanden van 1 maart 2020 tot 1 september 2020 (geen zzp/interimbasis). De gesprekken zullen gevoerd worden op donderdagmiddag 16 januari en vrijdagochtend 17 januari.
Na het sollicitatiegesprek zullen wij referenties opvragen.  

Bekijk hier de LUMC film.

Voor vragen zijn wij ook via whatsapp te bereiken: 06-21324501

Evelien Luijt, recruiter

Evelien Luijt, recruiter

"Als je het LUMC binnenloopt zie je meteen waar je het voor doet."

Je werkplek

Je komt te werken in een team van zeven collega’s en een stagiaire. Naast recruitment houdt het team zich bezig met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, jobmarketing, webredactie, talentpools en campusrecruitment. Het is een dynamisch team met veel energie en er staan veel nieuwe plannen klaar voor 2020.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Evelien Luijt

Contact: Evelien Luijt, recruiter, of Inge Klein, adviseur employer branding, Team Werkenbij
071 526 49 51
e.l.luijt@lumc.nl

Solliciteren