Medisch Secretaresse GeboorteHuis Leiden

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij als medisch secretaresse op zoek naar een tijdelijke baan met flexibele uren in een moderne werkomgeving? Dan ben je bij ons in GeboorteHuis Leiden aan het juiste adres.

In het kort

• Je bent onder andere verantwoordelijk voor administratieve zaken op de afdeling
• Aan ouders/verzorgers verstrek jij de informatie die ze nodig hebben
• Het bijhouden van de medische dossiers valt onder jouw hoede
• Je bent flexibel inzetbaar en werkt tijdens de ‘ziek en piek’-uren

Wat ga je doen?

De medisch secretaresse bij GeboorteHuis Leiden die wij zoeken is flexibel inzetbaar. Gemiddeld zal je ongeveer 8 uur per week werken maar dit kan oplopen naar zo’n 30 uur per week, bijvoorbeeld tijdens vakanties of uitval van collega’s. Als medisch secretaresse zorg je ervoor dat alle secretariële zaken rondom de opname, de behandeling en het ontslag van de patiënten goed verloopt. Je ontvangt patiënten en je verwijst hen verder. Als patiënten of zorgverleners bellen voor een vraag, het inplannen van een afspraak, of contact met de arts willen, sta je ze accuraat te woord. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze afdeling. Verder verwerk je patiëntgegevens in het elektronisch patiëntendossier (HiX) en houd je de medische dossiers bij. En wanneer mogelijk neem je werk uit handen van de verpleging en teamleiders. Een veelzijdige functie dus waarbij je snel moet kunnen schakelen. Ga jij de uitdaging aan?

Wat vragen wij?

Je hebt minimaal een secretariële mbo-opleiding afgerond met minimaal een jaar ervaring als (medisch) secretaresse. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en je hebt goede kennis van de Engelse taal. Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden voor een optimale samenwerking met je collega’s en patiënten aan de balie. Het is een voordeel als je al kennis hebt van medische terminologie. Je vindt het prettig om in een bedrijvige omgeving te werken en je kunt gemakkelijk switchen tussen verschillende taken die afwisselend en snel na elkaar om aandacht vragen. Verder heb je een professionele houding en ga je secuur en integer om met vertrouwelijke documenten en persoonsgegevens. Tot slot ben je ICT-vaardig, oplossingsgericht en zelfstandig. Je bent flexibel in je werktijden (inclusief zaterdag en zondag) en vervangt de andere secretaresses zo nodig.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. 

Je krijgt in eerste instantie een 0-urencontract voor een jaar, met mogelijk uitzicht op verlenging. Het is belangrijk dat je in principe van maandag tot en met zondag beschikbaar bent. Uiteraard hoor je wel ruim van te voren wanneer we je verwachten. De diensten zijn van 7.30 tot 16 uur of van 9.30 tot 18 uur.

Denise Ong

‘Ik zit hier helemaal op m’n plek’

Je werkplek

GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. Daarnaast werken we nauw samen met de afdeling Neonatologie en medische disciplines en verloskundigen uit de regio. Het is een splinternieuwe afdeling met 33 geboortekamers waar vrouwen en hun baby’s alle mogelijke hulp krijgen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Partners kunnen blijven slapen en we coachen ouders of verzorgers in de dagelijkse zorg voor hun pasgeborene(n), zodat zij dit zoveel als mogelijk zelf kunnen doen. Heeft een pasgeborene medium care nodig? Dan blijft het kind bij de moeder op de kamer. Kortom, gezinsgerichte zorg staat bij ons centraal en we blijven continu verder ontwikkelen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Jolanda Nieuwenbroek, verpleegkundig teamleider, GeboorteHuis Leiden
071 529 73 05

Solliciteren