Medewerker Laboratorium Technische Dienst

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een ervaren laboratoriummedewerker of technicus met affiniteit voor laboratoriumtechniek, automatisering en ICT en ben je op zoek naar een interessante uitdaging met verantwoordelijkheid? Dan zoeken we jou.

In het kort

• Je hebt een mbo-opleiding werktuigbouwkunde of elektronica afgerond óf je bent een ervaren laboratoriummedewerker met affiniteit voor techniek.
• Je hebt aantoonbare kennis van en praktijkervaring met elektrotechniek. Daarnaast heb je affiniteit met ICT.
• Je bent accuraat en zelfstandig.
• Je bent een teamspeler, je legt gemakkelijk contact en je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor onderlinge verhoudingen. 

Wat ga je doen?

Als medewerker Laboratorium Technische Dienst ben je, samen met je collega-technicus, verantwoordelijk voor het beheer van laboratoriumapparatuur en technische installaties (zoals de demiwater installatie, de buizenpostinstallatie, etc.) van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde. Daaronder vallen onder andere werkzaamheden als het registreren van nieuwe installaties/apparatuur, begeleiding van de installatie daarvan, het organiseren en plannen van preventief onderhoud, het nemen van maatregelen om de technische continuïteit van het labproces te garanderen én het laten uitvoeren van herstel/aanpassingen. Je onderhoudt nauwe contacten met laboratoriummedewerkers, medewerkers van ondersteunende afdelingen binnen het LUMC én contactpersonen bij (IVD-)leveranciers. Je houdt overzichten bij waarin de apparatuur van de afdeling geregistreerd is en bewaakt de preventieve onderhoudstermijnen. Bij het voorbereiden en/of begeleiden van technische wijzigingen binnen de afdeling in de breedste zin van het woord, ben je een vraagbaak en in staat om op voorhand raad en advies te geven, zowel in woord als geschrift, als in de vorm van technische tekeningen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, ervaren collega die minimaal een mbo-opleiding heeft afgerond en ruime ervaring heeft met werktuigbouwkunde en/of elektronica. Je hebt affiniteit met IT-systemen en software (zoals Microsoft Office inclusief Excel en Visio), zoals ervaring met bestel- en registratiesystemen, bijvoorbeeld Ultimo (is een duidelijke pre). Je hebt kennis en ervaring in het werken binnen een ISO-geaccrediteerd kwaliteitssysteem. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, over uithoudings- en incasseringsvermogen en kun je goed werken in teamverband. Verder ben je accuraat, creatief en doortastend, en kun je taken zelfstandig en volgens protocol uitvoeren. Je bent proactief en levert een bijdrage aan het verder verbeteren van de processen op onze afdeling.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring is doorgroei naar schaal 8 mogelijk.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, cao UMC).
Voor deze functie worden referenties opgevraagd.  

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de Laboratorium Technische Dienst (LTD). Binnen de LTD zijn twee technici werkzaam die ervoor zorgen dat er binnen kantooruren altijd één technicus aanwezig en beschikbaar is. De LTD is onderdeel van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Deze afdeling is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd.

Carrière in het LUMC

Afdeling KCL faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Pascal Schippers KCL

Contact: de heer Pascal Schippers, organisatorisch manager, KCL
071 529 78 61

Solliciteren