Kwaliteitsfunctionaris Hematologie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Spreekt het jou aan om te werken binnen het veld van stamceltransplantatie waarbij alle aspecten aan bod komen, variërend van patiënten met een hematologische aandoening, gezonde donoren en bewerking van celproducten? Houd je ervan om  kwaliteitsaspecten in de zorg uit te dragen en toe te passen en continu het kwaliteitssysteem te onderhouden? Wij zijn op zoek naar een kwaliteitsfunctionaris voor onze afdeling Hematologie. Wie weet ben jij de kandidaat die wij zoeken!

In het kort

• Je hebt intensief contact met alle disciplines van het stamceltransplantatieprogramma
• Je bent de spil in het beheer van het kwaliteitssysteem
• Aantoonbare ervaring in het werken met kwaliteitssystemen is waarover jij beschikt
• Een van jouw sterke kanten is jouw overtuigingskracht

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsfunctionaris heb je intensief contact met alle disciplines van het stamceltransplantatieprogramma. Je bent de spil in het beheer van het kwaliteitssysteem, dat moet voldoen aan de nieuwste JACIE-standaarden en Europese richtlijnen, je beheert het documentbeheersysteem, organiseert en evalueert in- en externe audits, coördineert de dataverzameling nodig voor de uitkomstbesprekingen en bewaakt de analyses en voortgang naar aanleiding van geregistreerde meldingen. Daarnaast ben je proactief in het onderhouden van contacten met alle relevante partners en initieer je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit om te blijven voldoen aan de normen en regelgeving.

Wat vragen wij?

Voor deze functie beschik je over minimaal hbo-werk- en denkniveau. Je kunt zelfstandig en proactief te werk gaan en bent gestructureerd en analytisch. Je hebt een (bio)medische achtergrond en het liefst werkervaring binnen de hematologie. Daarnaast heb je aantoonbaar ervaring en educatie gehad in het werken met kwaliteitssystemen. Bij voorkeur heb je ook kennis van JACIE, relevante wet- en regelgeving en kwaliteitsborgsystemen. Ben je ook betrokken, beschik je over overtuigingskracht en beheers je goed de Engelse taal? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Reijer Staats

Reijer Staats 

'Ook mensen zonder zorgachtergrond zijn van grote toegevoegde waarde voor het LUMC'

Je werkplek

Op onze klinische afdeling Hematologie worden patiënten behandeld met allogene en autologe stamceltransplantatie. Er is een grote hemaferese unit waarbij zowel verwante als onverwante donoren hun stamcellen doneren. Daarnaast is het LUMC ook een centrum voor beenmergdonatie. De celproducten worden vervolgens bewerkt op het stamcellaboratorium om te worden uitgegeven in de kliniek of overgedragen voor transport naar patiënten elders. Er is een nauwe samenwerking met de stichting Matchis (nationale stamceldonorbank).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Peter von dem Borne, Hematoloog-internist
071 5262267

Solliciteren