Kraamverzorgende

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

“Ik kan me geen afdeling met meer afwisseling, uitdaging en dynamiek voorstellen. Je bent bij een bijzondere gebeurtenis in iemands leven. Bovendien leveren we gespecialiseerde zorg die je nergens anders in Nederland vindt.” Dit alles doen we met een hecht team dat met veel passie werkt in een fijne, saamhorige en open sfeer. Ben jij de kraamverzorgende die wij zoeken om ons team te versterken?  

In het kort

• Een uitdagende functie als kraamverzorgende
• Je werkt binnen een multidisciplinair team
• Gezinsgerichte zorg staat centraal op onze afdeling 

Wat ga je doen?

Als kraamverzorgende richt je je op moeder- en kindzorg in GeboorteHuis Leiden binnen het LUMC. Je begeleidt niet alleen eerste- of tweedelijns bevallingen, maar ook vrouwen met een derdelijns indicatie worden bij ons opgenomen. Je komt te werken op een splinternieuwe afdeling met 33 geboortekamers. Je verleent kraamzorg aan de gezond barende vrouw of kraamvrouw, haar partner en de gezonde pasgeborenen. Deze zorg is gericht op het bieden van zorg, ondersteuning, instructie en voorlichting. Van jou verwachten we dat je samen opwerkt met een verpleegkundige om de juiste zorg te kunnen bieden.

Wat vragen wij?

We zoeken een kraamverzorgende die enige jaren werkervaring met zich meebrengt. Dit kan zijn in een ziekenhuis, maar ook als kraamverzorgende aan huis. Je hebt de mbo-opleiding Kraamverzorgende afgerond en bent op zoek naar een uitdagende functie waarbij je in teamverband werkt. Verder is het belangrijk dat je een inlevende persoonlijkheid hebt, flexibel bent en ouders goed kan begeleiden in de eerste fase van hun ouderschap.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.
Wil jij graag meer informatie over onze afdeling? Bezoek onze site: https://www.lumc.nl/org/geboortehuis-leiden/.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons? Bekijk onze visuele rondleiding 

Annabel Zaag

Annabel Zaag

‘We hebben een groot team, maar het is fijn om binnen dit team samen te werken’

Je werkplek

GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. Daarnaast werken we nauw samen met de afdeling Neonatologie en diverse andere medische disciplines. Partners kunnen blijven slapen en we coachen ouders of verzorgers in de dagelijkse zorg voor hun pasgeborene(n), zodat zij dit zoveel als mogelijk zelf kunnen doen. Heeft een pasgeborene medium care nodig? Dan blijft de pasgeborene bij de moeder op de kamer. Gezinsgerichte zorg staat bij ons centraal en blijven we continu verder ontwikkelen. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, artsen in opleiding tot specialist, gynaecologen, verloskundigen, lactatiekundigen en andere kraamverzorgenden. De patiënten komen vanuit heel Nederland omdat wij gespecialiseerde zorg bieden die je nergens anders in Nederland vindt.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jacqueline Verloop, verpleegkundig teamleider, GeboorteHuis Leiden
071 529 74 69

Solliciteren