Klinisch Fysisch Medewerker

Medisch & klinisch

Je functie

Je bent verantwoordelijk voor  het goed en veilig functioneren van onze medische apparatuur. Ben jij de klinisch fysisch medewerker waar wij naar op zoek zijn?

In het kort

• Je draagt bij aan het in topconditie houden van onze apparatuur
• Je geeft advies over individuele patiëntbehandelingen
• Je neemt deelt aan innovatieve projecten met als doel het verbeteren van de zorg
• Binnen jouw vakgebied ben jij het aanspreekpunt voor artsen, laboranten en onderzoekers 

Wat ga je doen?

Als klinisch fysisch medewerker radiotherapie ben je betrokken bij de ingebruikname van complexe medische apparatuur. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van deze apparatuur. Binnen jouw vakgebied ben jij het aanspreekpunt voor artsen, laboranten en onderzoekers. Tevens verzorg je dosimetrische ondersteuning en advisering bij individuele patiëntbehandelingen. Verder neem je deel aan innovatieve projecten op de afdeling, waaronder de invoering van nieuwe beeld gestuurde bestralingstechnieken, kwaliteits-controleprocedures en treatmentplanning software.

Wat vragen wij?

Je bent in het bezit van een afgeronde hbo- of universitaire bacheloropleiding Technische Natuurkunde of een gelijkwaardige opleiding. Bij voorkeur heb je enige jaren werkervaring in een relevante technisch-ondersteunende functie in de patiëntenzorg, bijvoorbeeld in de radiotherapie of radiologie. Maar ook als je net bent afgestudeerd ben je van harte welkom om te solliciteren. Je bent bereid om ontbrekende kennis te verwerven op het gebied van stralingsdosimetrie, stralingsfysica en beeldvormende systemen. Verder heb je aantoonbare affiniteit met en enthousiasme voor het werken met ICT. Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt functioneren in een dynamische en multidisciplinaire omgeving.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdelingen Radiotherapie van het LUMC en het Reinier de Graaf vormen één geïntegreerde afdeling. Samen behandelen we 3500 patiënten per jaar. Onze Klinische Fysica RT-groep bestaat uit circa 22 medewerkers en draagt zorg voor de klinisch-fysische aspecten van de radiotherapie. Wij zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van de (bestralings)apparatuur en ICT, waarbij gerouleerd wordt tussen beide locaties. Zo creëren we optimale omstandigheden bij de bestralingsbehandeling van patiënten. Vanwege het vertrek van één van onze collega’s zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die ons team wil versterken.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Martijn Ketelaars

Contact: Martijn Ketelaars, hoofd Klinische Fysica RT groep, afdeling Radiotherapie LUMC-RdG
071 529 89 98
email: m.ketelaars@lumc.nl

Solliciteren