Internist-ouderengeneeskunde Opname en Herstel afdeling

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij internist-ouderengeneeskunde en wil je aan de basis staan en een inhoudelijke bijdrage leveren aan een totaal nieuw op te zetten afdeling binnen het LUMC? Heb je naast jouw interesse in de kwetsbare oudere patiënt ook belangstelling voor acute zorg en wil je die interesse toepassen in een vernieuwende omgeving? Dan ben jij de innovatieve internist-ouderengeneeskunde die wij zoeken!

In het kort

• Je bent internist-ouderengeneeskunde (of in de laatste fase van je opleiding)
• Je werkt vooral op de Opname en Herstel Afdeling, gericht op acute medische zorg en functioneel herstel van de oudere patiënt
• Je biedt holistische zorg en richt je op de zorg naar én na ontslag
• Je werkt multidisciplinair samen binnen jouw team in het LUMC én de regiopartners
• Je hebt een rol waarbij innovatie en nieuwe mogelijkheden een kans krijgen!  

Wat ga je doen?

Als internist-ouderengeneeskunde op de Opname en Herstel Afdeling, focus je je op patiënten die opgenomen worden vanwege acute medische problemen. Er is zowel medische zorg als een gerichte focus op functioneel herstel en zorg na(ar) ontslag met goede begeleiding en ondersteuning. Het streven is om patiënten binnen 72 uur met ontslag te laten gaan, naar huis of naar een zorginstelling. Op de Opname en Herstel Afdeling werk je vanuit een holistisch oogpunt en ben je gericht op zelfredzaamheid van de patiënt. Je werkt samen in een team met o.a. verpleegkundigen, verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut en transferverpleegkundigen. Daarnaast werk je nauw samen met de partners in de regio. Omdat je in een nieuwe afdeling van het LUMC werkt, kun je veel input leveren aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Het inrichten van de Opname en Herstel Afdeling vraagt van jou analytisch vermogen en een bijdrage aan processen en beleid. De complexiteit van de werkzaamheden zit hem niet zozeer in de complexiteit van de zorg, maar meer in de complexiteit van organisatie en regie van de zorg. Kortom, een rol waarin van alles mogelijk is en waarin jij als internist-ouderengeneeskunde verder kunt groeien.

Wat vragen wij?

Je bent internist-ouderengeneeskunde en hebt (aantoonbare) affiniteit met acute geneeskunde. Je vindt het een uitdaging om deze nieuwe afdeling in het LUMC op te zetten en vorm te geven samen met diverse organisaties in de regio. Je kunt goed multidisciplinair samenwerken met in- en externe collega’s en hierin de regie nemen en ziekenhuisbreed leidinggeven. Je beschikt daarom over uitstekende communicatieve vaardigheden. Doordat de Opname en Herstel Afdeling een nieuwe afdeling is, moeten kansen en mogelijkheden gegrepen worden. De vrijheid om te werken op een afdeling waarin je samen met collega’s al doende steeds meer leert en samen de ontwikkeling van de anderhalvelijnszorg vormgeeft, spreekt jou aan. Bovendien heb je doorzettingsvermogen en haal je graag het onderste uit de kan. Herken je jezelf in dit profiel en spreekt deze functie je aan? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform cao UMC (schaal UMS).

Voor deze vacature worden tenminste twee referenties opgevraagd.

De gesprekken vinden plaats in de eerste helft van september

Contact: Geert Groeneveld, Internist - infectioloog (bereikbaar na 12 augustus)

G.H.Groeneveld@lumc.nl of 071-5262613

Ingrid Jazet

Ingrid Jazet

‘Als internist moet je een Sherlock Holmes in je hebben’

Je werkplek

De Opname en Herstel Afdeling heeft als doel de patiënt van de juist zorg op de juiste plek te voorzien. Een opname waarbij behandeling van het acute probleem vanaf het eerste moment gecombineerd wordt met zorg gericht op ondersteuning en begeleiding naar én na ontslag. De afdeling richt zich op functiebehoud, zelfredzaamheid, versterken van het netwerk en goed voorbereid met ontslag. Met de oprichting van de Opname en Herstel Afdeling innoveert het LUMC in zorg op maat voor een specifieke doelgroep. We koppelen wetenschappelijk onderzoek aan deze vorm van zorg en betrekken deze afdeling in de onderzoeksprogramma’s van de ouderengeneeskunde en acute interne geneeskunde. Daarnaast ontzorgt de afdeling de SEH en andere afdelingen binnen het LUMC, door oudere patiënten met een niet-tertiaire acute opname indicatie op deze afdeling te behandelen en te verzorgen. Je werkt op de Opname en Herstel Afdeling met een klein multidisciplinair team nauw samen met afdelingen binnen het LUMC en daarbuiten, zoals onder andere Marente, Topaz en Activite. Kansen en mogelijkheden creëren op het gebied van samenwerking met de partners in de regio is onderdeel van jouw nieuwe baan. De afdeling is onderdeel van het Centrum voor Ongeplande Opname (CVOO), waar ook de Acute Opname afdeling en de afdeling Interne Geneeskunde onder vallen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Simon Mooijaart, Internist Ouderengeneeskunde (bereikbaar t/m 12 augustus)
071-5266640
S.P.Mooijaart@lumc.nl

Solliciteren