Fellow Transplantatiechirurgie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je (binnenkort) geregistreerd bij de RGS als chirurg en heb je affiniteit met transplantatiechirurgie? Kom dan ons team op de subafdeling Transplantatiechirurgie versterken als fellow.

In het kort

• Je leert onder meer nier-, pancreas- en levertransplantaties uit te voeren
• Je wordt betrokken in het multidisciplinaire lever- en galwegtumoren programma
• Je verricht specialistische patiëntenzorg op de polikliniek en de klinische afdelingen

Wat ga je doen?

Tijdens dit een-tot-tweejarige fellowship maak je kennis met de abdominale orgaantransplantaties in al zijn facetten. Niet alleen leer je nier-, pancreas- en levertransplantaties uit te voeren, je wordt ook getraind in procedures van orgaanuitname. Als lid van het Zelfstandig Uitname Team verricht je in West-Nederland multi-orgaandonatie procedures. Binnen het levende donor niertransplantatieprogramma bestaat de mogelijkheid laparoscopische en open donornefrectomieën te leren. In het groeiende multidisciplinaire lever- en galwegtumoren programma word je betrokken bij de behandeling van deze afwijkingen. Tot het takenpakket behoort de specialistische patiëntenzorg op de polikliniek en de klinische afdelingen waar je ook arts-assistenten en physician assistants gaat begeleiden. Je neemt deel aan diverse multidisciplinaire patiëntenbesprekingen met nefrologen, hepatologen, radiologen en oncologen. Als fellow transplantatiechirurgie verwachten we van je dat je een bijdrage levert aan klinische of translationele onderzoeksprojecten waarbij er vanzelfsprekend ruimte is voor eigen initiatieven. Je bent bereid onderwijs te verzorgen ten behoeve van de opleiding tot chirurg en de geneeskunde opleiding.

Wat vragen wij?

Je bent (binnenkort) geregistreerd bij de RGS als chirurg en hebt affiniteit met transplantatiechirurgie, blijkend uit deelname aan klinische en wetenschappelijke activiteiten op gebied van transplantatiechirurgie. Je beschikt over een open werkhouding en bent een teamplayer bij uitstek. Verder ben je gericht op innovatie binnen het vakgebied en op de afdeling.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. 

Onze voorkeur gaat uit naar een fellow voor een periode van twee jaar. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een verlenging van nog een jaar.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het fellowship transplantatiechirurgie in het LUMC is een UEMS-geaccrediteerde fellowship. De subafdeling Transplantatiechirurgie maakt deel uit van de afdeling Heelkunde en het nieuwe multidisciplinaire LUMC Transplantatie Centrum waarbij de zorg om de patiënt heen is georganiseerd. Je bent als fellow nauw betrokken bij de afdeling Chirurgie met de daarbij behorende verplichtingen en heb je belangrijke taken binnen het LUMC Transplantatie Centrum.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Prof. dr. I.P.J. Alwayn, subafdelingshoofd Transplantatiechirurgie, afdeling Heelkunde
071 526 40 05

Solliciteren