Coördinator Medische Codering

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Het team Medische Documentatie/LBZ is op zoek naar medisch codeur die ook enkele coördinerende taken op zich kan nemen. Ben jij klaar voor deze volgende stap in je carrière?

In het kort

• Je hebt je diploma Medisch Codeur op zak en neemt vijf jaar relevante werkervaring mee
• Je verzamelt medische gegevens
• En je draagt zorg voor het classificeren/coderen volgens de ICD-10
• Je neemt ook een aantal coördinerende taken op je binnen het team

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van relevante medische gegevens ten behoeve van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) en je draagt zorg voor het classificeren/coderen volgens de ICD-10 en het invoeren van de gegevens in de LBZ-registratiemodule binnen ons Elektronisch Patiëntendossier (HiX). Naast jouw reguliere werkzaamheden coördineer je een aantal inhoudelijke taken binnen het team. Je coördineert de werkzaamheden rondom de jaarafsluiting en in samenwerking met Functioneel Beheer analyseer je de fouten van de aanleveringen. Verder draag je bij aan professionalisering van het team en aan verbetering van de naamsbekendheid van de LBZ binnen het LUMC.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die in het bezit is van het diploma Medisch Codeur met minimaal vijf jaar relevante werkervaring. Je beschikt minimaal over een mbo-werk- en denkniveau, hebt kennis van de meest recente wet- en regelgeving en (inter)nationale afspraken rond ICD- 10 registratie. Ook heb je enige DBC-kennis en kun je goed overweg met Excel. Je functioneert goed in een team en hebt een flexibele werkhouding. Ten behoeve van de coördinerende taken is het hebben en creëren van overzicht een belangrijke vaardigheid. Verder heb je oog voor detail en kun je zeer nauwkeurig werken. Bovendien heb je het analytisch vermogen voor het constateren van afwijkingen en het leggen van verbanden. Uiteraard heb je uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Je hebt affiniteit met het werken met geautomatiseerde gegevensbestanden en kennis van de ziekenhuisorganisatie, patiëntenzorg, administratieve processen en informatiestromen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. Het geven van een presentatie kan tot de sollicitatieprocedure behoren.

Frans en Marjolijn 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als medisch codeur kom je te werken op de afdeling Zorgadministratie, team Medische Documentatie. Deze afdeling maakt deel uit van het directoraat Financiën en ondersteunt de organisatie met haar kennis op het gebied van DBC- en verrichtingenregistratie/facturatie en het juist vastleggen van ontslagdiagnoses. De Medische Documentatie is onderdeel van onze afdeling Zorgadministratie en heeft als focus de LBZ en de kankerregistratie

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Sandra Schuiten, manager Zorgadministratie
06 11 73 82 65

Solliciteren