Arts in Opleiding tot Radiotherapeut-Oncoloog (AIOS)

Medisch & klinisch

Je functie

De afdelingen Radiotherapie van het LUMC en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) werken nauw samen en hebben als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker door ook een duidelijke focus op innovatief onderzoek en onderwijs te hebben. Momenteel hebben wij plaats voor een enthousiaste arts in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog binnen het opleidingscluster LUMC-HMC. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je werkt tijdens de vijfjarige opleiding met patiënten met een ernstige ziekte
• Je draagt bij aan genezing en pijnbestrijding en draagt verantwoordelijkheid over je eigen patiënten
• Tijdens deze opleiding werk je onder de supervisie van de opleidingsgroep radiotherapeut-oncologen
• Het is mogelijk de opleiding te combineren met een klinisch-wetenschappelijk promotieonderzoek
• Als aios werk je gedurende je opleiding een jaar op de afdeling Radiotherapie van het Haaglanden Medisch Centrum (locatie Antoniushove)

Wat ga je doen?

Als arts in opleiding tot specialist (aios) word je in vijf jaar opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. De opleiding wordt gekenmerkt door een breed aanbod van algemene en meer zeldzame tumortypen, een enthousiaste, actieve opleidingsgroep en een stimulerende werkomgeving met ruimte voor verbreding naar wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en management. Je werkt met patiënten die een ernstige ziekte hebben: je draagt bij aan de genezing van patiënten of verlenging van hun leven, en je bestrijdt pijn of andere klachten. Als aios krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen patiënten. Je voert zelfstandig het gesprek over de bestraling en de gezamenlijke besluitvorming met de patiënt, je bepaalt het behandelingsplan en begeleidt de patiënt tijdens de behandeling en follow-up. Je werkt onder supervisie van een radiotherapeut-oncoloog.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste, gemotiveerde basisarts die klinische ervaring heeft, bij voorkeur in interne geneeskunde of heelkunde. Je hebt aantoonbaar affiniteit met patiëntenzorg en in het bijzonder oncologie en hebt belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Verder beschik je over goede contactuele eigenschappen, toon je initiatief en ben je flexibel en stressbestendig.

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding tot radiotherapeut-oncoloog kun je vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie: www.nvro.nl

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Radiotherapie van het LUMC. Op onze afdeling zijn twintig radiotherapeut-oncologen en acht arts-assistenten in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog werkzaam. Sfeer en samenwerking staan hoog in ons vaandel. Speerpunten van de afdeling in klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn behandeling van gynaecologische tumoren, palliatieve zorg, kwaliteit van leven en late toxiciteit van de behandeling, beeldvormende technieken en protonentherapie. Als aios werk je gedurende je opleiding een jaar op de afdeling Radiotherapie van het Haaglanden Medisch Centrum (locatie Antoniushove). De afdeling Radiotherapie heeft als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker en deze te combineren met innovatief onderzoek en onderwijs.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Carien Creutzberg, radiotherapeut-oncoloog/opleider Radiotherapie
071 526 55 39
c.l.creutzberg@lumc.nl

Solliciteren