Anesthesiemedewerker in opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Kan jij goed schakelen, ben je niet bang om je verantwoordelijkheden te nemen, ben je leergierig, denk je actief mee en spreekt de medische wereld jou aan? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe anesthesiemedewerker! Lees snel verder om meer te weten over de opleiding tot anesthesiemedewerker.

In het kort

• Je hebt minimaal een havo (profiel NG/NT) of een mbo-4 diploma gericht op zorg met natuur en scheikunde in de vooropleiding
• Tijdens de opleiding wissel je theorie en praktijk af
• Je gaat werken en leren in een vooruitstrevend en enthousiast team
• De driejarige opleiding tot anesthesiemedewerker start in september 2019
• Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast contract

Wat ga je doen?

Het beroep van anesthesiemedewerker is een dynamisch, technisch, specialistisch en afwisselend beroep, waarbij je goed moet kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Bij het LUMC hebben we een aantal opleidingsplaatsen voor de opleiding tot anesthesiemedewerker. Wat houdt dit beroep in? Een anesthesiemedewerker assisteert de anesthesioloog bij alle voorkomende taken bij het voorbereiden, toedienen en onderhouden van de verschillende vormen van anesthesie. Je bewaakt de anesthesiediepte door het continue monitoren van de vitale functies en stuurt, in afwachting van de anesthesioloog, zo nodig bij. Daarnaast ben je ook werkzaam buiten het OK complex om anesthesie te geven, te assisteren bij een trauma opvang en ben je ook lid van het reanimatieteam. Tijdens de driejarige opleiding tot anesthesiemedewerker leer je onder andere in teamverband te werken en onder verantwoordelijkheid van een anesthesioloog ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Het theoretisch onderwijs volg je bij de afdeling Educatie Zorgsector van het LUMC. Voordat je aan je eerste studiejaar begint volg je vier maanden een Beroeps Voorbereidende Periode (BVP). In deze periode krijg je algemene vakken, bijvoorbeeld anatomie/fysiologie, anesthesiologische zorg en technieken, ziekteleer/chirurgie. Je loopt ook twee weken stage op de OK. Na de BVP doorloop je de Beroeps Begeleidende Periode (BBP). Je wisselt het onderwijs af met het leren in de praktijk bij specialismen binnen het OK-complex. Stages loop je onder meer op de verkoeverkamer en de Spoedeisende Hulp. Het theoretisch onderwijs bestaat naast de beroepsgerelateerde vakken uit scheikunde, natuurkunde en farmacologie. De complexiteit van theorie en praktijk neemt naarmate de opleiding vordert steeds meer toe.

Wat vragen wij?

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je minimaal een havo (profiel NG/NT) of een mbo-4 diploma gericht op zorg met natuur en scheikunde in de vooropleiding. De minimum leeftijd voor deze opleidingsplaats in het LUMC is zeventien jaar. Omdat op het OK-centrum ingrepen altijd anders kunnen lopen dan verwacht, is het noodzakelijk dat je snel kunt schakelen en flexibel, stressbestendig en resultaatgericht bent. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent proactief en leergierig ingesteld.

Meer informatie

Voor de duur van de opleiding krijg je een aanstelling bij het LUMC. In de klinische periode ontvang je een salaris van € 1.275,- bruto per maand in de eerste leerperiode tot € 1.819,- bruto per maand in de laatste leerperiode.  Als je 23 jaar of ouder bent, wordt het salaris aangevuld tot het minimumloon. Voor verpleegkundigen die de opleiding volgen, geldt een andere salariëring. Tijdens de Beroeps Voorbereidende Periode (BVP) van zestien weken, ontvang je het minimum loon. Wanneer je de BVP met voldoende resultaat afrond, krijg je een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.  De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO voor Universitair Medische Centra. Het LUMC betaalt je opleidingskosten. Reiskosten worden vergoed conform cao.

Bekijk onze OK-film 'De magie van de OK: de anesthesiemedewerker'.  

Heb je nog vragen? Onze praktijkopleiders zijn per mail te bereiken:

  • Nicole van der Plas: N.J.M.van_der_Plas@lumc.nl
  • Leonie van Vugt: L.S.J.N.van_Vugt@lumc.nl

Laura van der Wiel

'Het patiëntencontact spreekt me aan en ook het feit dat je heel zelfstandig te werk gaat'

Je werkplek

Het LUMC beschikt over een modern OK-centrum met 20 operatiekamers. Daarnaast zijn er binnen het OK-centrum een PACU, holding en verkoeverkamer. Je komt te werken in een enthousiast team waarin ook aandacht is voor activiteiten buiten het werk.

Carrière in het LUMC

Als je de opleiding goed hebt afgerond, streeft het LUMC naar een vaste aanstelling. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Denk hierbij aan de opleiding tot sedatie praktijkspecialist en pijnconsulent.

Contact: Nicole van der Plas of Leonie van Vugt, praktijkopleiders OK

Solliciteren