Analist bij de Protein Facility

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij geïnteresseerd in de zuivering en analyse van verschillende eiwitten in het biochemisch en biomedisch onderzoek? Voor de LUMC Eiwit Faciliteit zijn we op zoek naar een analist voor de dagelijkse ondersteuning van gebruikers van de faciliteit en het onderhoud van de verschillende apparaten. Misschien ben jij de kandidaat die we zoeken.

In het kort

• Je hebt hbo-niveau en een opleiding in een biologische/biochemische richting
• Je werkt in een internationaal team en bent dus vaardig in het Engels
• Je hoeft niet alle eiwit(karakterisatie)technieken te kennen, maar bent wel gemotiveerd deze te leren

Wat ga je doen?

Als analist ben je verantwoordelijk voor een deel van de dagelijkse taken, zoals het onderhouden van de eiwitexpressiecellen en apparatuur voor productie, zuivering, en analyse van eiwiten . Ook ben je betrokken bij samenwerkingsprojecten. Projecten kunnen variëren van het produceren van eiwitten voor structuur biologische verheldering, tot het analyseren van eiwit-interacties in biochemische experimenten en inhibitorstudies.

Wat vragen wij?

Je hebt een hbo-opleiding in een biologische of biochemische richting. Omdat er samengewerkt zal worden met veel internationale collega’s is het essentieel dat je kennis van het Engels op professioneel werkniveau is. Daarnaast is het essentieel dat je communicatief vaardig bent en je werk goed geordend kan bijhouden in een labjournaal, zodat rapportage naar andere projectmedewerkers en/of publicatiebladen soepel verloopt. Je hoeft niet bekend te zijn met elke techniek, maar wel de aanleg en motivatie hebben om deze snel te leren, zoals: eiwitexpressie in E. coli & insectencellen en eiwitzuivering met behulp van FPLC. Denk ook aan eiwitkarakterisatietechnieken, zoals: size exclusion chromatography, gekoppeld aan multi-angle light scattering, dynamic light scattering, thermostability assay, eiwit-ligandinteractie analyse, isothermal titration calorimetry, surface plasmon resonance en fluorescence anisotropy.

Meer informatie

De positie is in eerste instantie voor één jaar, met eventuele mogelijkheid tot verlenging.

Je wordt verzocht een motivatie brief en een CV met de contact gegevens van twee referenten bij uw sollicitatie toe te voegen. 

Aroena Badal

Aroena Badal

'Wij helpen mensen om hun droom van een gezin in vervulling te laten gaan'

Je werkplek

Je werkt onder begeleiding van de faciliteitsmanager Robbert Kim. De eiwitfaciliteit is verder ingebed in het laboratorium van Meindert Lamers, groepsleider structuurbiologie in de afdeling Cel en Chemische Biologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Door de verscheidene projecten zijn er veel mogelijkheden tot het leren van nieuwe technieken en vaardigheden in een op onderzoek gerichte omgeving waar nieuwe ideeën altijd worden gewaardeerd. Het is afwisselend werk met de ideale mogelijkheid om als analist bij te dragen aan baanbrekend onderzoek.

Contact: Robbert Kim, postdoc, afdeling Cel en Chemische Biologie

r.kim@lumc.nl

Solliciteren