Analist Pathologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een analist met ervaring op het gebied van moleculaire biologie? Heb je affiniteit met patiënt gerelateerd laboratoriumonderzoek? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben jij wellicht de analist waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Pathologie
• Waar je deel uitmaakt van het team van de unit Moleculaire Diagnostiek
• Dit team bestaat uit analisten, klinisch moleculair biologen en pathologen
• Je werkt volgens ‘standard operating procedures’ (ISO15189)
• Je interpreteert en rapporteert de onderzoeksresultaten  

Wat ga je doen?

Als analist op de afdeling Pathologie bestaat je functie uit het uitvoeren van patiëntgerelateerde moleculaire biologische analyses op patiëntenmateriaal onder ‘standard operating procedures’ (ISO15189). Daarnaast voer je histologische snijwerkzaamheden uit, die relevant zijn voor de moleculaire diagnostiek. Je interpreteert de onderzoeksresultaten en draagt zorg voor de administratie en rapportage van deze resultaten. Ook neem je deel aan werkbesprekingen en presenteer je de (onderzoeks)resultaten. Verder bedien en beheer je de betrokken apparatuur. Je werkt volgens het kwaliteitssysteem en werkt mee aan het onderhouden hiervan.

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-diploma met als afstudeerrichting moleculaire biologie en bij voorkeur ervaring met het snijden van paraffine- en vriescoupes. Ook heb je ervaring op het gebied van moleculaire biologie en affiniteit met patiënt gerelateerd laboratoriumonderzoek. Jouw kwaliteiten zijn onderzoeken, analyseren, en afwijkingen signaleren. Je werkt graag geordend en nauwkeurig volgens procedures. Verder kun je goed omgaan met de apparatuur op de afdeling en werk je graag in teamverband. Tevens beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Pathologie van het LUMC werken we aan diagnostisch onderzoek van cel- en weefselmateriaal van patiënten. De afdeling bestaat uit de units histotechniek, cytologie, immunohistochemie en moleculaire diagnostiek. Bij Pathologie vinden we gedegen kennis van geneeskunde even belangrijk als een goed gevoel voor de patiënten en een prettige collegiale samenwerking. Bovendien hecht onze afdeling veel waarde aan het vertalen van klinische diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen in de patiëntenzorg. Als analist werk je samen in een team van analisten, klinisch moleculair biologen in de pathologie (KMBP) en pathologen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:    S. Rensen, Hoofdanalist Moleculaire Diagnostiek, , afdeling Pathologie of E.B.van Schaik-Ouwersloot, Hoofdanalist Moleculaire Diagnostiek, afdeling Pathologie
071 526 65 81

Solliciteren