Analist Medische Microbiologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar analisten voor het Klinisch Microbiologisch Laboratorium (KML) voor de dagelijkse praktische uitvoer van diagnostische werkzaamheden. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je gaat zelfstandig testen uitvoeren
• Je stelt ziekteverwekkers vast
• Je voert diagnostische analyse uit
• Je rouleert over verschillende deellaboratoria  

Wat ga je doen?

Je komt te werken op een diagnostisch laboratorium, waar alle patiëntenmateriaal van het LUMC wordt ondergezocht op aanwezigheid van ziekteverwekkende micro-organismen. Hierbij maken wij gebruik van moderne moleculaire en serologische technieken naast de klassieke kweekmethoden. Als analist voer je zoveel mogelijk zelfstandig de testen uit die nodig zijn om ziekteverwekkers vast te stellen in de aangeboden klinische materialen. Je voert diagnostische analyses uit op bacteriën, schimmels, virussen en parasieten door middel van kweek, serologische en/of moleculair biologische technieken. Je werkt volgens in SOP vastgelegde procedures, wat voor jou in de praktijk betekent dat je routinematig te werk gaat. In de praktijk word je aangestuurd door senior analisten en vakinhoudelijk gecoördineerd door arts-microbiologen. Als analist rouleer je over verschillende deellaboratoria: nadat je op een deellaboratorium bent ingewerkt en hier een aantal maanden ervaring hebt opgedaan, word je op een tweede deellaboratorium ingewerkt. En na je inwerkperiode ga je meedraaien in de dienstenpoule. Dit betekent dat je roulerend weekenddiensten, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten draait.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een analist met een voltooide hbo-laboratorium opleiding in de medische richting, bijvoorbeeld Medische Microbiologie of Moleculaire Biologie. Je hebt jouw kennis aangevuld met een aantal jaar werkervaring binnen een medisch microbiologisch laboratorium. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken in een geaccrediteerd laboratorium (volgens richtlijnen van CCKL/RvA of ISO 15189). Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en een flexibele, proactieve instelling. Verder is het belangrijk dat communicatief vaardig bent, accuraat werkt en graag samenwerkt in teamverband. Ons laboratorium is gericht op routine-diagnostiek. Ga jij, als analist, deze uitdaging met ons aan?

Meer informatie

Er wordt gewerkt volgens een vooraf vastgesteld rooster met weekenddienst en/of bereikbaarheidsdiensten. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Na maximaal drie jaar krijg je een vast dienstverband.  

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Medische Microbiologie. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het opsporen van bacteriële, virale en parasitaire infecties en het adviseren over de behandeling hiervan. Het onderdeel van de afdeling dat deze diagnostiek uitvoert, is het Klinisch Microbiologisch Laboratorium (KML). Het KML bestaat uit een research- en diagnostieklaboratium en is onderverdeeld in drie deellaboratoria: de serologie, de bacteriologie en de moleculaire diagnostiek. Tezamen zijn we goed voor > 100.000 verrichtingen per jaar.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Dit betekent dat je bij ons naast interne vakinhoudelijke scholing ook de mogelijkheid krijgt om cursussen, refereeravonden en/of symposia te volgen. En in de toekomst kun je als analist doorgroeien naar de functie van senior-analist of hoofdanalist, mits er een vacature beschikbaar is.

Meriam Beljon

Contact:  Meriam Beljon, hoofdanalist, afdeling Medische Microbiologie
071 526 35 83

Solliciteren