Adviseur Gegevensbescherming

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij op de hoogte van alle ins- en outs van de AVG-wetgeving? Weet jij hoe je privacy binnen een complexe organisatie kunt waarborgen? Dan voegen we jou als adviseur gegevensbescherming graag toe aan ons team.

In het kort

• Je waarborgt de privacyregels binnen het LUMC
• Je geeft afdelingen (on)gevraagd advies over de omgang met de privacyregelgeving
• Het gaat (voorlopig) om een tijdelijke functie, ten minste tot het einde van dit jaar

Wat ga je doen?

Als adviseur gegevensbescherming focus je je op het verbeteren van de beleidsdocumentatie op het gebied van privacy, waar we sinds de invoering van de AVG-wet nog scherper op zijn geworden. Het is dan ook belangrijk dat afdelingen zich houden aan deze wet en binnen deze rol draag je bij aan de borging hiervan. Denk hierbij aan het register van verwerkingsactiviteiten, het bijdragen aan het scholingsplan, de implementatie van e-learnings en het inrichten van centrale en decentrale privacy-organisatie. Je adviseert afdelingen en beantwoordt adviesaanvragen voor verschillende bedrijfsonderdelen. Ook ga je de organisatie in om gevraagd en ongevraagd advies te geven. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen bij de uitvoering van DPIA's, het beoordelen van verwerkersovereenkomsten en onderzoeksprotocollen.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste adviseur met wo-werk- en denkniveau, met een aantal jaar relevante werkervaring. Als je een juridische opleiding hebt afgerond is dit een pre. Je hebt affiniteit met de gezondheidszorg en uiteraard met het thema privacy. Binnen deze functie spreek je veel verschillende medewerkers met wisselende belangen, dus het is van belang dat je goed en effectief kunt communiceren op verschillende niveaus. Je werkt nauwkeurig, bent resultaatgericht en hebt een scherpe pen. Tenslotte neem je initiatief, ben je overtuigend in je communicatie en ben je gericht op samenwerken.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen. 

In eerste instantie is deze functie tot en met 31 december 2019.

Strategie LUMC 2018-2023

Grensverleggend beter worden, dat is waar het LUMC voor staat! Meer weten? 

Je werkplek

Het directoraat Financiën ondersteunt bij het realiseren van de kwaliteitsdoelen op het gebied van privacy en risk management: compliance met betrekking tot de AVG en op het gebied van privacy en financieel toezicht. Je maakt onderdeel uit van het team Risk.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Michiel Nieuwenhuis, projectleider AVG, afdeling Risk & AO/IC
071 526 21 49

Solliciteren