Wetenschappelijk Onderzoeker Neurologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je nauwkeurig en heb je ervaring met het uitvoeren van een systematische review? En beschik je over goede contactuele en organisatorische eigenschappen en functioneer je goed in teamverband? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

In het kort

  • Jouw onderzoek is gericht op patiënten met een hersentumor
  • Je evalueert relevante uitkomsten voor patiënten alsmede patiënt-gerapporteerde uitkomstmaten
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van systematische reviews of vragenlijstonderzoek

Wat ga je doen?

Als wetenschappelijk onderzoeker werk je mee aan een internationaal project waarin richtlijnen worden ontwikkeld met betrekking tot het gebruik van patiënt-gerapporteerde uitkomstmaten (bijvoorbeeld vragenlijsten) in klinische trials en de klinische praktijk bij patiënten met een hersentumor. In dit onderzoek wordt onderzocht of de bestaande vragenlijsten alle aspecten meten die relevant zijn voor patiënten met een hersentumor die momenteel behandeld worden. Tot jouw taken en verantwoordlijkheden behoren onder meer het uitvoeren van een systematische review en een internationale survey, en het doen van beschrijvende statistische analyses. Je presenteert je bevindingen in wetenschappelijke artikelen en voortgangsrapportages. Verder participeer je in werkgroepbesprekingen en neem je deel aan nationale en internationale congressen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar iemand die een relevante academische opleiding heeft afgerond, bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen, (Bio)medische Wetenschappen, Psychologie of Epidemiologie. Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen is een pre. Daarnaast ben je nauwkeurig, communicatief vaardig en organisatorisch sterk. Bovendien heef je ervaring met het uitvoeren van systematische reviews.

Meer informatie

Je neemt deel aan een project dat is opgezet door The Response Assessment in Neuro-Oncology - Patient-Reported Outcome (RANO-PRO) working group, een internationale multidisciplinaire groep van onderzoekers die als doel heeft om de kwaliteit van de onderzoeksgegevens die met vragenlijsten wordt verzameld te verbeteren. Het onderzoek is gesubsidieerd door The Brain Tumour Charity uit het Verenigd Koninkrijk. Deze organisatie ondersteunt onderzoek dat gericht is op het verbeteren van de overleving en de kwaliteit van leven van patiënten met een hersentumor. Dankzij de subsidie kunnen de betrokken onderzoekers de komende twee jaar een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de richtlijn. 


De startdatum voor deze functie is 1 april 2019. Voor deze functie kunnen referenties opgevraagd worden.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Kenmerkend voor deze afdeling zijn de verschillende multidisciplinaire groepen van experts met een goede nationale en internationale reputatie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. In deze rol krijg je de mogelijkheid om nationale en internationale congressen te bezoeken en een netwerk op te bouwen.

Linda Dirven

Linda Dirven, senior onderzoeker en epidemioloog, afdeling Neurologie
071 529 67 35

Solliciteren