Verpleegkundige Thoraxchirurgie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Vind jij de combinatie van hart/longziekten en chirurgie interessant? En ben jij klaar om op onze dynamische afdeling aan de slag te gaan? Kom dan als verpleegkundige ons team op de afdeling Thoraxchirurgie versterken!

In het kort

• Op de afdeling liggen patiënten die een gespecialiseerde hart- of longoperatie ondergaan
• Je verzorgt de pre- en postoperatieve zorg voor deze patiënten
• En je werkt hierbij nauw samen met je directe collega’s en de Physician Assistants

Wat ga je doen?

Op de afdeling Thoraxchirurgie zoeken wij meerdere verpleegkundigen om ons team te versterken. Werken als verpleegkundige op onze afdeling Thoraxchirurgie betekent dat je verantwoordelijk bent voor de pre- en postoperatieve zorg voor patiënten die een gespecialiseerde chirurgische behandeling aan het hart of de longen ondergaan. Na de operatie komt de patiënt vanaf de Intensive Care of de PACU naar de afdeling. De patiënt heeft dan met onder andere thoraxdrainage en ritmebewaking veel zorg nodig. Deze intensieve zorg bouw je in een paar dagen af totdat de patiënt zelfstandig genoeg is om het volgende traject in te gaan. Je werkt hiervoor in teamverband nauw samen met je collega’s en de Physician Assistants. Het spreekt voor zich dat je hiervoor goed geschoold wordt, de cursus Hartziekten maakt deel uit van je inwerktraject.

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste collega’s die in het bezit zijn van een verpleegkundig diploma op mbo- of hbo-niveau. Naast de vijfdaagse interne cursus Hartziekten, die je door het LUMC wordt aangeboden, vraagt het specialistische karakter van de afdeling om het continu bijhouden van je kennis en vaardigheden. Wij bieden je hiervoor de mogelijkheden, bij ons ben je dus nooit uitgeleerd. Op deze manier lever jij een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team. Je functioneert zowel in teamverband als zelfstandig uitstekend. Ook ben je servicegericht naar de patiënten en hun familie. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden, is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Tot slot ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis zelfkennis.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd? Je kan altijd een dagje met een van onze verpleegkundigen meelopen!

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Jannes Olgers

Jannes Olgers

'Als je werkt in een academisch ziekenhuis zit je bovenop de nieuwste ontwikkelingen'

Je werkplek

De verpleegafdeling Thoraxchirurgie is onderdeel van het Hart Long Centrum en één van de zestien gespecialiseerde hartcentra van Nederland. Het specialistische karakter en het snijdend specialisme tekent dan ook onze afdeling. Daarbij werken wij nauw samen met verschillende andere disciplines in het LUMC, zoals de Cardiologie, Intensive Care en Hartkatheterisatie. De afdeling is continu in ontwikkeling, levert topklinische zorg en behandelt patiënten vanuit de gehele regio en daarbuiten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Coen Glasbergen, verpleegkundig teamleider, afdeling Thoraxchirurgie
071 529 69 92

Solliciteren