Verpleegkundige vervolgopleiding IC-Neonatologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

‘Een warm welkom. Zo zou ik mijn eerste weken op de NICU van het LUMC omschrijven. Ik had direct het gevoel dat ik in een hecht team terecht was gekomen. De begeleiding tijdens het inwerken is echt goed. Ik heb een vaste werkbegeleider en de eerste tijd ben ik veel ingepland. Dat geeft vertrouwen.'

In het kort

  • Je hebt de specialisatie Kinder-, IC- of HC-verpleegkundige al op zak
  • Je start een opleiding van 15 maanden tot NICU-verpleegkundige
  • Je komt te werken op een vernieuwde afdeling in een hecht team
  • Je hebt uitzicht op vele doorgroeimogelijkheden

Wat ga je doen?

Op onze IC liggen pasgeborenen van wie we de vitale functies observeren en bewaken. Of van wie we één of meerdere vitale functies ondersteunen of overnemen. Voor de behandeling en bewaking van onze patiëntjes gebruiken we geavanceerde en moderne apparatuur. Als (parttime) IC-Neonatologie verpleegkundige in opleiding heb je bij ons niet alleen een belangrijke rol in de verzorging van premature, dysmature en zieke baby’s maar ook voor de ouders ben je een onmisbare schakel in een van de meest intensieve periodes van hun leven. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de pasgeborenen en de fase en van je opleiding zorg je tijdens je dienst voor één of meerdere baby’s. Je werkt natuurlijk niet alleen: je komt te werken in een ervaren team waarop je altijd kunt rekenen. Regelmatig overleg je met hen en zij zijn er voor je als je vragen hebt of er niet uitkomt. Reken maar dat je terecht komt op een gezellige en hechte afdeling, we vinden het vanzelfsprekend om elkaar te helpen en maken regelmatig tijd om leuke momenten met elkaar te vieren. Soms maken we heftige gebeurtenissen mee en dan is het heel fijn als we elkaar kunnen steunen. De verpleegkundige vervolgopleiding IC-Neonatologie duurt 15 maanden. Op de werkvloer word je gekoppeld aan gediplomeerde collega’s die je in de praktijk begeleiden. Daarnaast krijg je begeleiding van de praktijkbegeleider en je teamleider. Jullie zien elkaar regelmatig en samen evalueren jullie de voortgang van je opleiding. Bij ons starten jaarlijks verpleegkundigen met de opleiding tot IC – Neonatologie verpleegkundige dus ook met je studiegenoten kan je ervaringen uitwisselen.

Wat vragen wij?

Ben je Kinder-IC, Volwassenen-IC, Kinderverpleegkundige of HC-Neonatologie verpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Dan is de opleiding tot NICU-verpleegkundige wellicht iets voor jou. Belangrijk is dat je enthousiast bent om te leren en bekend staat om je actieve houding; als je iets signaleert doe je er daadwerkelijk iets mee. Je bent nieuwsgierig en niet bang om op mensen af te stappen. Je bent gefascineerd zijn door de techniek van de geavanceerde en moderne apparatuur waar je mee werkt. Tegelijkertijd vind je het een uitdaging om de ouders van onze patiënten zo optimaal als mogelijk te begeleiden.

Meer informatie

Er kunnen referenties worden opgevraagd.

Daniëlle van Lopik

‘Het is fantastisch om betekenisvol werk te kunnen doen’

Je werkplek

De Neonatale Intensive Care Unit (NICU) is medio 2017 verhuisd naar een splinternieuwe afdeling met single-rooms. Gezinsgerichte zorg staat bij ons centraal. Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-units in Nederland en breidt de komende jaren in IC-capaciteit verder uit. Het team bestaat uit circa zeventig verpleegkundigen, doktersassistenten, servicemedewerkers en secretaresses. Uiteraard werken er op de afdeling ook artsen (in opleiding), physician assistants en neonatologen. We werken intensief samen en als je vragen hebt, is er altijd iemand die met je mee denkt. Onze NICU is het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin to twin transfusion syndrom). We werken samen met GeboorteHuis Leiden en vormen met elkaar het Perinatologisch Centrum met als doel de zorg en behandeling van moeder en kind te optimaliseren. In 2017 behaalden wij voor de vijfde keer het WHO-certificaat ten aanzien van borstvoeding.  

Carrière in het LUMC

Na het behalen van je IC-Neonatologie diploma word je ingeschaald in schaal 8B, CAO UMC (maximaal €3.391,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Vervolgens kun je doorgroeien naar een seniorfunctie in schaal 9A, CAO UMC (maximaal €3.582,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Uiteraard vergoeden wij je volledige opleiding.

Rianne de Jong

Contact: Rianne de Jong, verpleegkundig teamleider NICU
071 526 40 64

Solliciteren