Verpleegkundige in opleiding tot IC-/ ICK (Kinder)Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

‘Op de IC is geen dag hetzelfde’. Het is een komen en gaan van de meest uiteenlopende patiënten. Op onze IC werken we in een professionele omgeving met de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg en de beste apparatuur. Wij zijn daarom op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen die zich graag verder willen ontwikkelen.

In het kort

• Je geeft specialistische en intensieve zorg aan de patiënten
• Je begeleidt de patiënten en hun naasten
• Je mag werken met de beste apparatuur in een professionele omgeving
• Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen  

Wat ga je doen?

‘De multimorbiditeit op de IC vraagt om direct handelen’. Als IC-verpleegkundige in opleiding draai je mee op de Intensive Care (IC). Je bent verantwoordelijk voor de zeer specialistische en intensieve zorg aan de patiënten en de begeleiding van familieleden. Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie ). Voor de topklinische en topreferente zorg wordt complexe technische apparatuur gebruikt. Omdat de conditie van patiënten op een IC acuut kan veranderen, is snel en adequaat reageren en handelen van levensbelang. ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn multidisciplinair team op wie je kunt bouwen en die je goed op weg kan helpen als toekomstige IC-collega! Als IC-verpleegkundige in opleiding volg je zowel de volwassen IC-opleiding als de Kinder-IC-opleiding. De IC-verpleegkunde opleiding duurt 18 maanden en de IC-kinderverpleegkunde opleiding heeft een duur van 10 maanden. Er kan enige tijd verstrijken tussen beide opleidingen, maar uiteindelijk is het doel dat je inzetbaar bent op de Volwassen en Kinder IC-units.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). Na je opleiding ga je maximaal € 3.808,- bruto per maand (schaal 9A, CAO UMC) verdienen.

We nodigen je van harte uit om een dag mee te lopen op de afdeling, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je ook contact opnemen met Irene van Beers verpleegkundig teamleider, afdeling Kinder-IC, telefoon 071 529 8101.

 En bekijk hier onze IC-film: https://www.youtube.com/watch?v=bDP_zANSIK4

Kristel van Klink

'De intensieve zorg die ik kan bieden, blijft me boeien!'

Je werkplek

De afdeling Intensive Care beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. IC-verpleegkundigen worden aangenomen voor de hele afdeling Intensive Care, maar krijgen één van de units, als vaste basis.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Els den Hollander, teamleider, afdeling Intensive Care
071 529 9753

Solliciteren