Verpleegkundige Intensive Care Kinderen

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Op onze Intensive Care Kinderen worden jaarlijks gemiddeld 400 kinderen (0 tot 18 jaar) opgenomen die ernstig ziek zijn en intensieve zorg nodig hebben. Heb jij de opleiding tot Kinder IC-verpleegkundige afgerond en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan snel!

In het kort

• Je geeft jonge patiënten specialistische en intensieve zorg
• Je begeleidt de ouders/verzorgers van deze kinderen en betrekt hen in het zorgproces
• Je weet als geen ander dat snel en adequaat reageren van levensbelang is
• Je werkt met de nieuwste apparatuur en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige bij ons op de Kinder IC (ICK) is je werk inhoudelijk zeer uitdagend en technisch. Op de ICK werk je niet alleen intensief samen met de artsen, maar maak je ook beslissingen op basis van berekeningen, omdat hier alles op gewicht gaat. Je bent op de ICK van grote betekenis voor zowel het kind als de ouder/verzorger en familie. Je biedt steun aan de ouders/verzorgers en betrekt hen volledig in het zorgproces. Je werk is afwisselend en uitdagend, want jij geeft patiënten van 0 tot 18 de zorg die zij op dat moment nodig hebben. Ben jij er klaar voor?

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste Kinder IC-verpleegkundigen. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met je diploma tot IC-verpleegkundige. Je wilt jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen en het werk binnen de academische zorg spreekt je aan. Hebben we het over jou? Dan komen we graag met jou in contact!

Meer informatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's.

Als Kinder IC-verpleegkundige is het op termijn ook mogelijk om de Volwassen IC-opleiding te volgen. Zodra je deze hebt afgerond kun je meedraaien in ons roulatiesysteem. Je werkt dan periodes op de Kinder IC, afgewisseld met periodes op de Volwassen IC.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC Kinderen, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure. Kun je niet wachten? Bekijk dan onze IC-film .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wies van Berkel

"Ik voel me betrokken bij de begeleiding van intens zieke patiënten."

Je werkplek

Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie). Voor de topklinische en topreferente zorg wordt complexe technische apparatuur gebruikt. De ICK is bovendien een ECMO-centrum voor kinderen. Daarbij ligt de nadruk op cardiochirurgie (circa 70%) en de overige bedden worden veelal ingericht ingericht voor onder andere respiratoire problematiek, stamceltransplantatie en trauma. De afdeling Intensive Care beschikt over 44 bedden, verdeeld over twee volwassen units (2 keer 12 bedden), een kinderunit (12 bedden) en een medium care unit (8 bedden). De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Op zo’n moment kun je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn en multidisciplinair team waar je op kunt bouwen en dat je goed op weg kan helpen als toekomstige IC/ICK-collega!

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Irene van Beers, verpleegkundig teamleider, afdeling kinder-intensive care
071 529 81 01

Solliciteren