Verpleegkundige Hemaferese

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Spreekt het jou aan om afwisselend te werken met patiënten die een gecompliceerd ziektebeeld hebben en met gezonde donoren? En werk jij graag met geavanceerde apparatuur? Wij zijn op zoek naar een verpleegkundige voor onze afdeling Hemaferese. Wie weet ben jij de kandidaat die wij zoeken!

In het kort

• Je bent het aanspreekpunt voor patiënten en stamceldonoren
• Je werkt mee aan relevante studies
• Je draagt bij aan de speerpunten van de afdeling Hemaferese
• Je ontwikkelt nieuwe behandelmethodes en technologieën 

Wat ga je doen?

Op onze Hemaferese-afdeling isoleren wij dagelijks cellen en plasma uit grote hoeveelheden bloed, afkomstig van patiënten én donoren. Als hemaferese-verpleegkundige op deze afdeling van het Centrum voor Stamceltherapie (CST) heb je intensief contact met patiënten met een vaak gecompliceerd ziektebeeld voor therapeutische aferese, maar heb je ook contact met de stamceldonoren uit hun familie en niet-verwante donoren. Je begeleidt de stamceldonoren op de donorpolikliniek. Daarnaast werk je mee aan patiëntgebonden studies in het kader van de Cell therapy Clinical Research Unit (CCRU). En draag je bovendien actief bij aan de speerpunten van onze afdeling: innovatie, kwaliteitsbewaking, onderwijs en onderzoek. En ontwikkel je samen met je collega’s nieuwe behandelmethodes en technologieën.

Wat vragen wij?

Je bent een ervaren, flexibele en collegiale verpleegkundige met een hbo-diploma of je beschikt over minimaal hbo- werk- en denkniveau. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Daarnaast heb je affiniteit met technische apparatuur, research en kun je goed omgaan met stress. Het spreekt voor zich dat de patiënt bij jou altijd centraal staat.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 24 tot 28 uur per week, doordeweeks overdag volgens rooster. Voor avond- en nachturen en in de weekenden gelden bereikbaarheidsdiensten. Praktisch gezien komt dit neer op één weekend per maand en één avond/nacht per week.  

Marleen Hilgersom

‘Je bouwt echt een band op met de patiënten. Hun leven hangt aan een zijden draad en wij kunnen er voor hen zijn’

Je werkplek

Het Centrum voor Stamceltherapie (CST) is onderdeel van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB), en omvat de afdeling Hemaferese en het Stamcellaboratorium. Op de afdeling Hemaferese verrichten wij zowel therapeutische aferese-procedures als cytafereses voor celtherapie. Het team, bestaande uit vijf andere verpleegkundigen en drie internist-hematologen, werkt nauw samen met de afdeling Hematologie en Kinderhematologie en stichting Matchis. Daarnaast behandelen wij ook patiënten van de afdelingen Niertransplantatie en Nierziekten, IC, Oncologie en Neurologie. Het CST is sinds 2002 CCKL gecertificeerd en sinds 2006 JACIE geaccrediteerd. De Cell therapy CCRU in wording is ook gehuisvest op de Hemaferese afdeling.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Ingrid de Beer-Wekking, teamleider, afdeling Hemaferese
071 526 38 10

Solliciteren