Verpleegkundige Hartkatheterisatie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil je jouw verpleegkundige vaardigheden uitbreiden en alles leren over allerlei verschillende hartaandoeningen? En wil jij intensief samenwerken met onze cardiologen? Dat kan! In het Hart Long Centrum van het LUMC zoeken we een enthousiaste verpleegkundige hartkatheterisatie.  

In het kort

• Je assisteert bij verschillende onderzoeken en behandelingen
• Je bent tijdens deze behandelingen hét aanspreekpunt voor de patiënt
• Je werkt met moderne, geavanceerde apparatuur
• En je geeft begeleiding aan patiënten uit het hele land

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige Hartkatheterisatie werk je nauw samen met de cardioloog binnen het Hart Long Centrum. De patiënten kunnen met allerlei verschillende hartaandoeningen binnenkomen en worden bij ons gediagnostiseerd en behandeld. Zo kan een patiënt binnenkomen met een afgesloten kransslagader. Via de vaten bereiken we het hart en kunnen we allerlei behandelingen uitvoeren. Jouw rol hierin is het voorbereiden van de behandeling en het ontvangen, informeren en geruststellen van de patiënt. Tijdens de behandeling ben jij het centrale aanspreekpunt en bewaak je de bloeddruk en het ECG. Je zorgt ervoor dat de patiënt comfortabel is en verzorgt de medicatie. Je bent hierbij altijd alert, want een behandeling kan ook een spoedkarakter hebben en dan moet er snel gehandeld worden. Een afwisselende functie dus waarbij je in de korte tijd die je met de patiënt doorbrengt heel belangrijk bent.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een afgeronde opleiding tot A-verpleegkundige, mbo-V of hbo-V. Het is mooi meegenomen als je over ervaring als verpleegkundige beschikt, maar ook jong gediplomeerden zijn welkom om te solliciteren. Het is belangrijk dat je binnen deze functie al in het bezit bent van een diploma Hartfunctielaborant (specialisatie Hartkatheterisatie) of bereid bent deze driejarige hbo-opleiding op de afdeling te behalen. Je start in dat geval na een half jaar voorwerken met de driejarige opleiding tot Hartfunctielaborant. Aangezien je ook beschikbaarheidsdiensten hebt, is het belangrijk dat je op maximaal twintig minuten van het LUMC vandaan woont. Verder werk je op kantooruren en heb je geen onregelmatige diensten. We vinden het belangrijk dat je collegiaal, stressbestendig, flexibel en nauwkeurig bent. Beschrijven we jou? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet!

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een dag meelopen op onze afdeling. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Hart Long Centrum is continu in ontwikkeling en behandelt patiënten die afkomstig zijn uit de hele regio en daarbuiten. De diversiteit van patiënten waarbij de behandeling een geavanceerd en gespecialiseerd karakter heeft, vraagt om intensieve zorg. Jij komt straks te werken bij het team Hartkatheterisatie. De verpleegkundigen van dit team werken nauw samen met de andere teams binnen het Hart Long Centrum (Hartkatheterisatie, Hartziekten, Hartbewaking, Hartfunctie en Thoraxchirurgie) om efficiënte zorgverlening te verlenen. De afdeling Hartkatheterisatie beschikt over vijf behandelkamers waar naast diagnostiek alle soorten van invasieve behandeling plaatsvinden: onder andere PCI, stents, elektrofysiologisch onderzoek, ablatie van ritmestoornissen, implantatie van (biventriculaire) pacemakers en ICD’s. Op de afdeling worden ook kinderen met aangeboren hartafwijkingen gediagnosticeerd en behandeld. Daarnaast worden bijzondere procedures verricht, zoals TAVI (implanteren van AO-klep) en Mitraclip (clippen van mitralisklep bij mitraalklepinsufficientie).

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Truike Warmerdam of Ineke van der Vegte, teamleiders, afdeling Hartkatheterisatie
071 526 20 18

Solliciteren