Verpleegkundig Teamleider Oncologie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Volg jij de oncologische, maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen in de zorg en ben jij een ervaren verpleegkundige? Dan ben jij misschien wel toe aan een nieuwe uitdaging als verpleegkundig teamleider!

In het kort

• Je bent een ervaren verpleegkundige, die toe is aan een meer leidinggevende rol
• Het is geen probleem als je niet eerder op een oncologische afdeling hebt gewerkt
• Wel heb je affiniteit met deze patiëntengroep
• Je zet je in voor verbetertrajecten en de kwaliteit van zorg
• En werkt nauw samen met zowel de verpleegkundigen als het managementteam

Wat ga je doen?

Als enthousiaste teamleider zet jij je in voor verbeteringen op de afdelingen binnen het LUMC Oncologie Centrum Klinisch (LOCK) en zet je veranderingen door. In samenwerking met het duaal managementteam vertaal je het afdelingsjaarplan naar de praktijk. Hierbij focus jij je op het optimaliseren van werkprocessen. Het uitdragen en het borgen van kwaliteitszorg zijn hierbij het uitgangspunt. Je inspireert je teamleden door te investeren in het continu verbeteren. Je schept de voorwaarden voor een prettige en professionele werkomgeving en stimuleert je teamleden hun persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Als teamleider Oncologie kom je te werken op de afdeling electieve behandelingen (LOKE).

Wat vragen wij?

Je beschikt over hbo-denk- en werkniveau en je hebt de hbo-opleiding Management in de Zorg of een vergelijkbare opleiding afgerond of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Een achtergrond in de oncologie is niet vereist, wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met deze specialisatie. Vernieuwen en verbeteren gaat je goed af waarbij je het team weet mee te nemen. Coachend leiderschap is de stijl van aansturing die hier op aansluit. Ook heb je een goed reflecterend vermogen op het handelen.

Meer informatie

Deze functie is voor minimaal 32 uur per week.
Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Katy Rozendaal

‘Ik wil het voor de patiënt zo fijn mogelijk maken'

Je werkplek

De teamleiders op het Leids Oncologische Centrum (LOCK) werken in een team van zes teamleiders verspreidt over drie werkvloeren, die gezamenlijk een organisatorische eenheid vormen. De teamleiders werken nauw samen met het team van zes verpleegkundig experts. De teamleiders vallen hiërarchisch onder een duaal team bestaande uit een medisch(oncoloog) en verpleegkundig manager. De afdeling Oncologie- electief bestaat uit een gedeelte voor dagbehandeling en een gedeelte voor klinische kuren. Verpleegkundigen van deze afdeling verzorgen tevens de voorlichting over de behandeling op de polikliniek. Een aantal verpleegkundigen van de afdelingen werkt tevens op een aantal bedden buiten het ziekenhuis, in Katwijk, en geven daar dagbehandelingen. Het LUMC Centrum Oncologie Klinisch onderscheidt zich door topreferente zorg en nieuwe studies.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Ellen Paauw, verpleegkundig manager LUMC Oncologie Centrum Klinisch
071-5297499

Solliciteren