Verpleegkundig Consulent Stomazorg

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij verpleegkundig consulent stomazorg of wil je je graag als verpleegkundige hiertoe ontwikkelen? Wil je een functie hebben met veel verantwoordelijkheid waarin je samenwerkt in een team van verschillende specialisten? Dan hebben wij op de stomapolikliniek de functie voor jou!

In het kort

• Je krijgt een zelfstandige, coördinerende rol als verpleegkundige consulent
• Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding, advisering en het instrueren van patiënten op gebied van stomazorg
• Maar ook heb je een adviserende rol richting collega-verpleegkundigen en arts-assistenten
• Innovatie en verbetering zijn twee aspecten waar je veel waarde aan hecht
• Tot slot ben je niet bang om te spreken voor (grote) groepen en heb je ervaring met het geven van scholing in jouw vakgebied

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig consulent heb je een regiefunctie. Je houdt zelfstandig spreekuren, geeft voorlichting, informatie en instructie en begeleidt de patiënt. Je volgt de ontwikkelingen in de markt, verzorgt klinische lessen en levert input voor deskundigheidsbevorderingsprogramma’s binnen het vakgebied. Ook word je geconsulteerd door zorgverleners op de klinische afdelingen. Verder instrueer en adviseer je (leerling-) verpleegkundigen en arts-assistenten. Je levert een bijdrage aan kwaliteitszorg en helpt bij het ontwikkelen van standaard procedures.

Wat vragen wij?

Je bent verpleegkundige of verpleegkundig consulent. Je hebt ruime werkervaring in de stomazorg en hebt hiervoor ook een passende vooropleiding. Je bent in staat zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Je bent leergierig, flexibel en stressbestendig, en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Daarnaast ben je proactief in het deelnemen aan afdelingsontwikkelende activiteiten. Je hebt zelfkennis en bent positief ingesteld, ook onder wisselende omstandigheden. Je zoekt altijd naar mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren. Naast zelfstandig werken kun je ook goed in (klein) teamverband functioneren en ben je klant- en servicegericht naar patiënt, familie en de verschillende disciplines waar je mee samenwerkt. Tot slot beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en heb je empathisch vermogen. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Voor deze vacature vragen wij tenminste twee referenties op.

Je werktijden vallen onder kantoortijden.

Sollicitatiegesprekken worden halverwege augustus ingepland in verband met de vakantieperiode.

In de vakantieperiode kun je ook contact opnemen met Debby van Leeuwen via tel.nr. 071 5296984 of de stomapoli via tel.nr. 071 5263275

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de stomapolikliniek komen jaarlijks veel patiënten. We werken met een klein team van gespecialiseerde verpleegkundigen die als zelfstandig consulent deze patiënten begeleiden. De stomapoli valt onder verantwoordelijkheid van polikliniek Heelkunde en maakt deel uit van de polikliniekorganisatie van divisie 1, die onderverdeeld is in een aantal poliklinieken van verschillende specialismen. De polikliniekorganisatie bestaat, naast polikliniek Heelkunde, uit de poliklinieken Urologie, Orthopedie, Traumatologie, Gipskamer, Fysiotherapie, Revalidatie, Preoperatieve Zorg en Pijnbehandelcentrum, en Mondziekten Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Suzanne van der Kraan, teamleider polikliniek Heelkunde, telefoon 071 529 79 86

Solliciteren