Twee PhD-kandidaten Waardegedreven Zorg bij de Medische Besliskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Het LUMC zoekt voor twee projecten bij de sectie Medische Besliskunde PhD-kandidaten in de richting van waardegedreven zorg.

In het kort

• Je hebt een master in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Ethiek, Bestuurskunde of Beleid & Management Gezondheidszorg
• Je hebt ervaring met verschillende onderzoeksmethoden
• Je bent communicatief vaardig in zowel Engels als Nederlands
• Je analyseert en presenteert resultaten en schrijft publicaties
• Je rondt het onderzoek af met een proefschrift

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat bij de Sectie Medische Besliskunde houd je je bezig met de opzet en uitvoering van onderzoek naar waardegedreven zorg. Er zijn twee posities beschikbaar. Jij en de andere promovendus werken nauw samen, maar werken wel vanuit een andere invalshoek. Eén van jullie zal zich vanuit een managementsperspectief met waardegedreven zorg bezighouden en zich richten op performance management in een gekantelde zorgorganisatie. Je onderzoekt de praktijk van multidisciplinaire teams, de rol van zorgprofessionals daarbinnen en de wijze waarop hun meerwaarde voor de patiënt gedefinieerd en geëvalueerd kan worden. De andere richt zich op de patiëntgerichtheid binnen waardegedreven zorg en onder andere op de manier waarop patiëntgerichtheid in verschillende zorgpaden kan worden vormgegeven. Ook doe je onderzoek naar patiënt-gerapporteerde uitkomstmaten (PROMs). In beide onderzoekstrajecten is ruimte voor eigen ideeën. Voor beide posities geldt dat je gegevens verzamelt door middel van systematisch literatuuronderzoek, interviews, focusgroepen en vragenlijsten. Ook maak je gebruik van bestaande data. Je analyseert de data, schrijft publicaties voor internationale peer-reviewed tijdschriften en presenteert de resultaten op (inter)nationale bijeenkomsten. Beide onderzoekstrajecten worden afgerond met een proefschrift.

Wat vragen wij?

Je hebt een universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Ethiek, Bestuurskunde of Beleid & Management Gezondheidszorg afgerond. Je beschikt over aantoonbare ervaring met kwantitatief onderzoek en bij voorkeur ook kwalitatief onderzoek, en met het schrijven van wetenschappelijke teksten in het Engels. Je bent initiatiefrijk, organisatorisch sterk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je hebt hart voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Meer informatie

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker.

Referenties kunnen worden opgevraagd. 

Bij voorkeur kun je 1 november beginnen.

Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld.

Je kunt ook contact opnemen met dr. Elske van den Akker, universitair docent Medische Besliskunde, telefoon 071 526 12 02.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. Voor dit project wordt samengewerkt met de onderzoeksgroep Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

prof. Anne Stiggelbout, hoogleraar Medische Besliskunde
071 526 45 74
a.m.stiggelbout@lumc.nl

Solliciteren