Tutor huisartsopleiding

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij momenteel  gedragswetenschapper huisarts en zes uur per week beschikbaar? En wil jij deze tijd besteden aan het motiveren en begeleiden van onze huisartsen-in-opleiding tijdens hun tweede fase? Dan ben jij de tutor waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je begeleidt acht huisartsen-in-opleiding
• En bewaakt hun voortgangs-en beoordelingstraject
• Je bewaakt de randvoorwaarden in de stage- en opleidingspraktijk
• Je begeleidt de wekelijkse groepsbijeenkomsten
• En je bevordert de zelfsturing binnen de groep

Wat ga je doen?

Als tutor begeleid je wekelijks op woensdag van 09.00-10.45 uur circa acht huisartsen-in-opleiding (aios) in de tweede fase van hun opleiding. In deze fase volgen zij in principe een GGZ-stage, een Ouderenstage en de tweede Huisartsstage. Jij beoordeelt de voortgang van de aios en stuurt bij indien nodig. Naast dat jij oog hebt voor de individuele trajecten, speel jij ook een belangrijke rol in het begeleiden van de groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten brengen de aios praktijkervaringen in, worden opdrachten besproken en hebben zij de gelegenheid relevante thema’s in te brengen. Je stimuleert tijdens deze bijeenkomsten de zelfreflectie, onderlinge interactie en samenwerking. En je bent in staat zowel de groep als de individu aan te zetten tot zelfsturing van het leerproces.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een gedragswetenschappelijke groepsbegeleider of huisarts(docent) die ingeschreven staat in het huisartsregister. Bij voorkeur heb je minimaal vijf jaar fulltime praktijkervaring als huisarts. Je hebt ruime kennis van en ervaring met het beoordelen van studenten en/of aios in een medische setting en bent vaardig in het coachen, beoordelen en geven van intervisies. Je hebt kennis van de huisartsopleiding, het curriculum en de beoordeling in een stage- en opleidingspraktijk. Tevens ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. In deze functie is het belangrijk dat je in staat bent om te adequaat te handelen in de diverse rollen die jij vervult: begeleider en beoordelaar.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 6 uur per week. Het is belangrijk dat je in ieder geval woensdagochtend beschikbaar bent. Ben je een nieuwe medewerker dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding en conform CAO UMC. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De huisartsopleiding is onderdeel van de afdeling PHEG, die bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Institutionele Zorg en Oudergeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De huisartsopleiding heeft een vestiging in Leiden en een nevenvestiging in Den Haag en werkt intensief samen met een groot netwerk van huisarts- en stageopleiders in de regio. Ze verzorgt het driejarige curriculum van zo’n 225 huisartsen in opleiding. Huisartsen in opleiding werken vier dagen per week in een praktijk van het netwerk en komen één dag per week terug naar het instituut voor reflectie en verdiepend onderwijs. We bieden hen een inspirerende en innovatieve leeromgeving voor een leven lang leren. Hiervoor ontwikkelen we als docenten, opleiders én aios gezamenlijk onderwijs dat zich aanpast aan de individuele ontwikkeling van de aios.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. En in de toekomst is het mogelijk om deze functie uit te breiden naar inhoudelijk onderwijs

Contact: Annette Verkerke, coördinator tweede fase huisartsopleiding, afdeling PHEG
071 526 8437

Solliciteren