Transferverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Als transferverpleegkundige ben je de spin in het web als het gaat om transfers van patiënten van het ziekenhuis naar huis en naar andere zorginstellingen. Je werkt daarbij nauw samen met de medisch specialismes, de verpleegafdelingen en de poli’s binnen het LUMC. Ben jij de transferverpleegkundige waar wij naar op zoek zijn?

In het kort

• Je komt te werken bij ons transferbureau
• Waar je regie over de ontslagzorg voert en verantwoordelijk bent voor de continuïteit van zorg
• Voor de patiënt regel je de juiste zorg, op de juiste plaats en op het juiste moment
• Je stuurt op de doorstroom van patiënten en laat je door capaciteitstekorten niet uit het veld slaan
• En vervult een expertrol op het gebied van ontslagzorg en adviseert en onderwijst LUMC collega’s daarover  

Wat ga je doen?

Als transferverpleegkundige neem jij een belangrijke positie in als het gaat om transfers van patiënten van het ziekenhuis naar huis en naar andere zorginstellingen. In deze functie, werk je nauw samen met de medisch specialismes, de verpleegafdelingen en de poli’s binnen het LUMC. Vanuit een procedurele invalshoek coördineer je voor hen een juiste, volledige en tijdige overdracht van patiënten, zowel in een uitvoerende als adviserende rol. Daarnaast werk je als transferverpleegkundige mee aan de ontwikkeling van ketenzorg in de regio en behartig je de belangen van de patiënt. Met jouw expertise streef je naar continuïteit van zorg voor de patiënt en informeer je de patiënt over mogelijke nazorgtrajecten, waarbij je rekening houdt met zijn of haar thuissituatie. Transferverpleegkundigen binnen het LUMC werken in een omgeving die aan continue dynamiek onderhevig is. Aan de ene kant heb je te maken met steeds wijzigende wet- en regelgeving en capaciteitstekorten bij zorgleveranciers. Anderzijds krijg je te maken met de behoefte vanuit het LUMC om steeds grotere aantallen en complexere transferaanvragen tijdig af te handelen, zodat de beddendruk in het ziekenhuis wordt gereduceerd.

Wat vragen wij?

In verband met het toenemende werkaanbod zoekt het Transferbureau ervaren bruggenbouwer met teamgeest en humor. Je beschikt over actuele kennis en ervaring op het vakgebied van transferverpleegkunde, zorgbemiddeling of casemanagement, opgedaan binnen het ziekenhuis, in de thuiszorg en/of in de verpleeghuiszorg. Het is daarbij een pre als je de leergang transferverpleegkunde hebt doorlopen en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden en het deskundigheidsgebied Transferverpleegkundige daarbinnen. Naast algemene kennis met betrekking tot verpleegkundig handelen beschik je over specifieke aanvullende medische en verpleegkundige kennis die nodig is voor het stellen van volledige en gedetailleerde indicaties ten behoeve van ontslagzorg. Jij weet de specifieke behandelingen na de transfer te overzien en te organiseren en zorgt ervoor dat aan alle randvoorwaarden wordt voldaan. Daarnaast voel jij je als een vis in het water in de dynamiek van deze functie en blijf je, onder andere dankzij jouw rapportage skills, te allen tijde accuraat werken en ben je transparant naar de klant. Je bent bedreven in de verzameling en analyse van (klinische) informatie en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke (rapportage) uitdrukkingsvaardigheden. Tenslotte heb je aantoonbare ervaring in het werken met geautomatiseerde systemen, waaronder het Office-pakket en applicaties zoals HIX, POINT en Portero.

Meer informatie

Voor deze functie vragen wij minimaal twee referenties op.  

Reijer Staats

Reijer Staats 

'Ook mensen zonder zorgachtergrond zijn van grote toegevoegde waarde voor het LUMC'

Je werkplek

Het Transferbureau verzorgt ontslagzorg voor klinische en poliklinische patiënten. Het team bestaat uit 16 transferverpleegkundigen en 1 manager (totaal ca. 13 fte).  Op jaarbasis worden ongeveer 4.000 transfers begeleid waarvan de complexiteit ieder jaar toeneemt. Met elkaar werken we aan de doelstelling om een betrouwbare partner te zijn in de organisatie van transferzorg: standaardproces op orde, transparant en gastvrij! Daarnaast hebben we de ambitie om onze dienstverlening aan te sluiten op individuele klantwensen en om flexibel te zijn in het oplossen van knelpunten. Alle transferverpleegkundigen in het LUMC hebben naast een generalistische rol ook één of meer specialismen en zijn op dat onderwerp accounthouder richting het desbetreffende medisch specialisme, de verpleegafdeling of de poli.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Reijer Staats

Contact: Reijer Staats, manager transferzorg, afdeling Transferbureau
071 529 67 45

Solliciteren