Teamleider Anesthesie

Medisch & klinisch

Je functie

Ons OK-centrum is volop in beweging en wordt in de toekomst verbouwd. Jij speelt hier een belangrijke rol in, want jij zorgt er namelijk voor dat jouw collega’s te allen tijde hun werk goed kunnen uitvoeren. Je hebt als het ware een cruciale, begeleidende en sturende rol. Ben jij de geschikte teamleider?

In het kort

• Je geeft operationeel leiding aan circa 35 collega’s
• Je coacht en motiveert hen om zichzelf verder te ontwikkelen
• Je bewaakt het dienstrooster en de weekindeling
• En adviseert en informeert het managementteam over het beleid
• Ook zorg jij ervoor, dat ondanks de verbouwingen, het werk doorgaat 

Wat ga je doen?

Als teamleider Anesthesie ben je operationeel leidinggevende. Je geeft leiding aan onze operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en verpleegkundigen. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor het zorginhoudelijke en organisatorische beleid. Dit betekent dat je je team aanstuurt, coacht en motiveert. Je bent nauw betrokken bij het werven van nieuwe collega’s. Je begeleidt je teamleden en neemt ook beslissingen wanneer iemand niet naar verwachting presteert, waarbij je aanstuurt op een veilige en prettige teamsfeer en -cultuur. Tevens ben jij verantwoordelijk voor het rooster: je bewaakt het dienstrooster en weekindeling. Op het gebied van tactisch beleid, adviseer en informeer jij ons managementteam.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een teamleider met de nodige kennis en werkervaring binnen de Anesthesie, aangezien je ook een dag per week meewerkt in de anesthesiologische zorg. Daarnaast participeer je regelmatig in de dagcoördinatie. Verder ben je bekend met de processen binnen ons operatiecentrum. Dit betekent dat je ook kennis hebt van ons operationeel en tactisch beleid en weet welke richtlijnen en procedures belangrijk zijn. Je kunt goed leidinggeven en weet jouw omgeving te coachen en motiveren. Je werkt graag samen en resultaatgericht. Daarnaast is voor jou plannen en organiseren vanzelfsprekend. Herken jij jezelf in onze vacature? Dan maken wij graag kennis met je.

Meer informatie

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Bekijk onze OK-film 'De magie van de OK: de anesthesiemedewerker'.  

Liesbeth Heemskerk

‘Het korte contact dat je met de patiënt hebt is intensief.’

Je werkplek

Ons OK-centrum bestaat uit vier clusters met 20 operatiekamers, inclusief PACU, Holding en Kinder- en Volwassenverkoeverkamers. Verder beschikt het centrum over een zelfstandig uitname team (ZUT), dat samen met een transplantatiechirurg meegaat naar andere ziekenhuizen om de donatieprocedure uit te voeren. Momenteel heeft ons OK-centrum een bouwkundig en fysieke indeling die gedateerd is. In de toekomst wordt het vernieuwd, maar in de tussentijd moet het OK-centrum wel uitstekend functioneren. Deze verbouwing heeft natuurlijk impact op de dagelijks werkprocessen, maar jij gaat dit, als teamleider, samen met je collega’s in goede banen leiden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Diederich Cornelisse 

Contact:  Diederich Cornelisse, manager OK-centrum
071 529 85 57

Solliciteren