Stage Waardegedreven Zorg

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij pionier zijn en onderzoek doen naar de implementatie van waarde gedreven zorg in het LUMC? Ben jij de komende tijd beschikbaar om je vast te bijten in een van onze  projecten? Dan maken we graag kennis met jou om de mogelijkheden voor een stageopdracht met jou te verkennen.

In het kort

• Je richt je op één van de elementen van waardegedreven zorg zoals patiëntgerapporteerde uitkomsten, de samenwerking in multidisciplinaire zorgteams of het gebruik van uitkomstendashboards in de spreekkamer.
• Je werkt tijdens je onderzoekstage nauw samen met onze zorgteams
• Je krijgt veel vrijheid om je project naar je eigen hand te zetten
• Afhankelijk van je kennis, ervaring, beschikbaarheid en ambities gaan we samen met jou op zoek naar een passend onderwerp 

Wat ga je doen?

Value Based Healthcare (VBHC) of waardegedreven zorg is een hot topic in de zorg. Het gedachtengoed achter VBHC is dat patiënten beter moeten worden van onze zorg, naar hun eigen maatstaven en tegen aanvaardbare kosten. Wetenschap vervult hierin een essentiële rol om de (meer)waarde van innovaties te beoordelen. Tijdens deze stage werk je in nauw contact met de zorgteams en ben je betrokken bij lopende projecten of helpt mee om nieuwe projecten op te zetten. Je werkt hierbij vanuit het perspectief van de zorgteams en/of vanuit die van de patiënt. De precieze invulling van je stage en hoe je dit aanvliegt, bepaal je in samenwerking met onze zorgteams. Zo kom je gezamenlijk tot onderzoeksvragen zoals: Wat bepaalt of een patiënt wel of niet een vragenlijst invult? Hoe geschikt zijn vragenlijsten voor laaggeletterden? Hoe kunnen zorgteams nog beter samenwerken? En hoe zorgen we ervoor dat alle data die we verzamelen bijdragen aan het verbeteren van de zorg? Afhankelijk van je onderzoeksvraag ga je van start met kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek. Dit doe je door bijvoorbeeld (digitale) focusgroepen op te starten, analyses te draaien op bestaande data of door middel van (digitale) patiëntinterviews. Zie jij dit zitten en komen er bij het lezen van deze tekst al allerlei ideeën bij je op? Dan is dit de stage waar jij je helemaal op kunt uitleven!

Wat vragen wij?

Je bent een gedreven student en zit in de laatste fase van je opleiding, zoals (Technische) Geneeskunde, Psychologie, Public Health, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Informatica, Bestuurskunde, Sociale Wetenschappen of vergelijkbaar. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en beschikbaarheid bepalen we gezamenlijk met welk (deel)onderzoek je aan de slag gaat. Het belangrijkste is voor ons dat je initiatiefrijk bent, affiniteit met zorg hebt en bovenal enthousiast bent om je in een van de beschikbare onderwerpen vast te bijten.

Meer informatie

We hebben plek voor circa vijf studenten.

Het is ook mogelijk om stage te lopen in het kader van een verplichte wetenschapsstage of afstudeeronderzoek.

Voor deze stage kunnen we referenties opvragen.  

Stage lopen bij het LUMC

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij het LUMC? Lees de verhalen van onze collega's! 

Je werkplek

Je onderzoek zet je op vanuit de afdeling DKP (Directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid). Samen met jou houdt DKP het LUMC veilig, patiëntgericht, effectief, tijdsbewust, efficiënt en beschikbaar. We verbeteren zorg en onderzoek, zowel klinisch als pre-klinisch. DKP zet zich in voor herstel, innovatie en proactief kwaliteitsmanagement. We ondersteunen bestuurlijke netwerken in gedeelde patiëntenzorg. Veel aspecten hiervan komen ook samen in het strategische programma LUMC 2.0-Zorg van Waarde.

Carrière in het LUMC

Tijdens je onderzoeksstage werk je op het snijvlak van wetenschap en zorg. Je krijgt de kans om in korte tijd het LUMC te leren kennen en je netwerk uit te bouwen. Het is de perfecte springplank voor een onderzoeksplek en jouw toekomst op het gebied van innovatie, onderzoek en academische zorg.

Contact: Hileen Boosman, programmamanager DKP

H.Boosman@lumc.nl

Solliciteren