Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Intensive Hometreatment (IHT)

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een ervaren sociaal psychiatrisch verpleegkundige die wil werken volgens de Intensive Hometreatment Methodiek (IHT)? Wil je werken met een uitdagende doelgroep? Ben je daarnaast stressbestendig en niet bang om buiten de gebruikelijke denkkaders te treden? Dan is dit de vacature voor jou!

In het kort

• Je richt je op de behandeling van jongeren met complexe psychiatrische problematiek die veelal in crisis zijn of dreigen te geraken
• Je werkt opnamevoorkomend of opnameverkortend en doet dit samen met een klein, multidisciplinair en hecht team
• Het verminderen van psychische symptomen, bevorderen van maatschappelijk functioneren en het realiseren van persoonlijk herstel zijn belangrijke doelen
• In de praktijk ben je veel bij cliënten op locatie, daarom is het een must dat je beschikt over een rijbewijs en auto
• Je werkgebied is Holland Rijnland en Midden Holland, je standplaats is LUMC Curium te Oegstgeest.

Wat ga je doen?

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij het IHT in Oegstgeest werk je met jongeren met complexe psychiatrische problematiek. Ons IHT team gelooft er echter in dat jongeren thuis het beste beter worden, in een omgeving met mensen die belangrijk voor hen zijn. Daarom helpt ons IHT team jongeren die acute ernstige psychiatrische problemen hebben aan huis. Door thuis te behandelen wordt de opname voorkomen of verkort. In de rol van sociaal psychiatrisch verpleegkundige regel, organiseer en coördineer je de zorg van de jongeren. Daarnaast ondersteun en begeleid je ook de ouders en het gezin. Werken binnen het IHT betekent dat je werkt vanuit het denken dat past bij Intensive Home Treatment en dat je helpt deze werkwijze verder te ontwikkelen.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een doorgewinterde GGZ medewerker met uitgebreide ervaring binnen de (jeugd) GGZ. Sociaal psychiatrisch verpleegkundige of verpleegkundige specialist is een pré. Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond en beschikt over een BIG of SKJ-registratie. Ervaring in het crisiswerk is een must en je bent bekend met het gedachtengoed van het Verbindend Gezag en met de Meldcode Kindermishandeling. Je bent zelfstandig, neemt graag initiatief, maar bent ook zeker een teamspeler. Je kunt je goed inleven in anderen en je kijkt kritisch naar je eigen handelen. Verder heb je het vermogen om te leren van je collega’s en je eigen kennis en ervaring te delen en over te dragen. Humor, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en buiten de gebruikelijke kaders kunnen denken en handelen zijn noodzakelijke eigenschappen voor deze functie. Je kent de GGZ-wereld goed en weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je kunt goed je tijd indelen en prioriteiten stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met mw. Yt de Jonge, Kinder- en jeugdpsychiater, Y.A.de_jonge@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bas Komen, Verpleegkundige Spoedeisende Hulp

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Sinds januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. De afdeling Curium bevindt zich op locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. Als enthousiast multidisciplinair team genieten wij van de hectiek en blijven we ons ontwikkelen. Ons team bestaat uit een kinder- en jeugdpsychiater, een SPV-er, op termijn een GZ psycholoog en ambulant werkende sociotherapeuten. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten, hard werken vanuit ons hart. We gebruiken graag input vanuit verschillende hoeken, we zoeken elkaar makkelijk op en er is zorg en aandacht voor elkaar.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: mw. Antoinette de Jong, Zorgmanager Complexe en Gezinsproblematiek
+31 6 18309310
e-mail: a.j.de_jong@lumc.nl

Solliciteren