Senior Medisch Specialist Hematologie

Medisch & klinisch

De functie

Bent u ervaren internist-hematoloog op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het LUMC zoekt voor haar afdeling Hematologie een senior medisch specialist die graag in een academisch ziekenhuis wil werken.

In het kort

• U bent ervaren medisch specialist
• U bent betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en u draagt bij aan het wetenschappelijk profiel van de afdeling
• U bent in staat een voortrekkersrol te bekleden in een team
• Naast uw rol als senior medisch specialist bent u Chef de Policlinique

Wat zijn de werkzaamheden?

Als senior medisch specialist bij de afdeling Hematologie houdt u zich bezig met alle aspecten van de medische zorg van patiënten met hematologische ziekten. U richt zich met name op de poliklinische behandeling van patiënten en het begeleiden van patiënten die voor kortdurende interventies en behandeling opgenomen worden op de afdeling kortverblijf van het LUMC. U bekleedt daarbij de formele positie van Chef de Policlinique en stuurt inhoudelijk de polikliniekverpleegkundigen en het medische secretariaat aan. Bij deze functie hoort ook het bewaken van het kwaliteitssysteem op de polikliniek in samenwerking met de hiërarchische aansturing via het zorgmanagement. Daarnaast initieert u klinisch en translationeel wetenschappelijk onderzoek en draagt u bij aan het wetenschappelijk profiel van de afdeling. U participeert in diensten voor het cluster Interne Geneeskunde en voor de afdeling Hematologie en oefent periodiek de medische supervisie van de verpleegafdeling Hematologie/Stamceltransplantatie uit.

Wat vragen wij?

U bent geregistreerd als internist-hematoloog en u bent gepromoveerd. U heeft meerjarige ervaring in klinische en poliklinische hematologische zorg, waarbij ook supervisie van arts-assistenten en adviezen aan jonge klare specialisten hoort. U bent aantoonbaar ervaren in allogene stamceltransplantaties. Verder heeft u ruime ervaring in het opzetten, implementeren en uitvoeren van klinische interventiestudies. U deelt met de overige stafleden van de afdeling Hematologie de visie dat academische patiëntenzorg zich in bijzondere mate op innovatie richt. Daarbij heeft u de ambitie de inclusies van patiënten in klinische studies te optimaliseren. U bent ook in bezit van uw BKO- en BROK-certificaat (of equivalent) of bent bereid deze bij de eerstvolgende gelegenheid te behalen. Wij verwachten van u dat u in staat bent binnen het team een voortrekkersrol te hebben op uw vakgebied en de verbinding zoekt binnen de staf Hematologie, maar ook met de overige vakgroepen binnen het LUMC en samenwerkende afdelingen. U bent een betrokken hematoloog die met oog voor de ontwikkelingen binnen het vakgebied hematologie de afdeling inhoudelijk laat groeien. U heeft leidinggevende capaciteiten en bent een teamspeler. Belangrijke competenties zijn communicatie door overtuigen, luisteren en omgevingsbewustzijn.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen referenties worden opgevraagd.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

De werkplek

De afdeling Hematologie van het LUMC richt zich op patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van hematologische ziekten. De speerpunten van de patiëntenzorg van de afdeling Hematologie zijn de intensieve behandeling van patiënten met hematologische maligniteiten en de behandeling van patiënten met allogene stamceltransplantatie en immuuntherapie. Ook concentreert de afdeling zich op de ontwikkeling van moleculair gebaseerde nieuwe therapieën bij lymfatische maligniteiten. De afdeling ontwikkelt op deze gebieden nieuwe behandelingen en past deze toe in fase I en II studies in de kliniek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: de heer prof. dr. J.H. Veelken, afdelingshoofd, afdeling Hematologie, j.h.veelken@lumc.nl
071 526 22 67

Solliciteren