Researchanalist DNA-herstel

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil je weten hoe DNA schade aan ons genoom gerepareerd wordt? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een HLO-opleiding Moleculaire Biologie afgerond
• Je hebt affiniteit met fundamenteel onderzoek aan DNA-reparatie
• Je bent bedreven in moleculair biologische technieken en humane celkweek
• Je bent goed georganiseerd, gemotiveerd en enthousiast
• Je bent zelfstandig en werkt goed samen in een dynamisch team

Wat ga je doen?

Als researchanalist ondersteun je verschillende onderzoeksprojecten in de groep van dr. Martijn S. Luijsterburg die gefinancierd worden door een NWO-VIDI-beurs. Het onderzoek in de Luijsterburg groep richt zich op het begrijpen van DNA-herstelmechanismen door nucleotide excisieherstel (NER) in de mens en de gevolgen ervan voor de menselijke gezondheid. Aangeboren defecten in dit DNA-herstelsysteem veroorzaken syndromen in de mens die gekenmerkt worden door ernstige neurodegeneratie of verhoogd risico op kanker. De groep heeft recent genoom-brede CRISPR-screens en proteomische analyses uitgevoerd waarbij nieuwe factoren zijn geïdentificeerd die betrokken zijn bij DNA-herstel. Als researchanalist ben je onderdeel van het team dat de rol van deze nieuwe factoren in het DNA-herstelproces zal ontrafelen.

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde researchanalist die geïnteresseerd is om in een inspirerende wetenschappelijke omgeving te werken. Je hebt een HLO-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek afgerond, bij voorkeur met een specialisatie in moleculaire biologie. Je hebt aantoonbare ervaring in moleculair biologische technieken (kloneren, PCR, DNA-analyses), celkweek (transfecties en lentivirale transductie), eiwitanalyses (Western blot en immunoprecipitatie) en fluorescentiemicroscopie. Het is een voordeel als je ervaring hebt met onderzoek naar DNA-reparatie, chromatineanalyse (ChIP) en CRISPR / Cas9 genome-editing. Je bent georganiseerd, accuraat en in staat om zelfstandig te werken binnen een dynamisch team. Je hebt een flexibele, teamopbouwende instelling en bezit uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Meer informatie

Je wordt aangesteld voor één jaar, met uitzicht op verlenging van nog een jaar.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Voor meer informatie over het onderzoeksthema, klik hier: https://www.lumc.nl/org/humane-genetica/research/research-line-2/

Voor meer informatie over dr. Martijn Luijsterburg, klik hier: www.lumc.nl/luijsterburglab

Esther Hamoen

'Het is nieuw, het is leuk en mensen vinden het interessant wat we doen'

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Humane Genetica (HG) van het LUMC, die bestaat uit 21 onderzoeksgroepen. De HG afdeling is breed georiënteerd met een bijzondere nadruk op de genetische bijdrage aan menselijke ziekten. Je maakt deel uit van de onderzoeksgroep van dr. Martijn S. Luijsterburg, die onderdeel uitmaakt van het onderzoeksthema ‘Genetische instabiliteit en kanker’. De onderzoeksgroepen in dit cluster richten zich op het ophelderen van de cellulaire respons op verschillende DNA-beschadigende stoffen en de relevantie ervan voor de menselijke gezondheid. Hierbij ligt de nadruk op de mechanismen die ten grondslag liggen aan DNA-herstel en mutagenese. De expertise en technische faciliteiten van deze onderzoeksgroepen voor DNA-herstel zijn zeer complementair en vormen een samenwerkingsomgeving voor baanbrekend onderzoek op het gebied van DNA-herstel. Uitstekende faciliteiten voor geavanceerde live-cell imaging, genetische screening en interactie-proteomics zijn beschikbaar. De Luijsterburg groep bekleedt een sterke nationale en internationale positie in samenwerking met andere academische partners in Europa en in de Verenigde Staten en heeft sterke banden met patiëntenorganisaties voor DNA-herstelsyndromen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Martijn S. Luijsterburg, assistant professor, afdeling Humane Genetica
071 526 96 12
m.luijsterburg@lumc.nl

Solliciteren