Researchanalist MuSK Monoclonale Antistoffen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je nieuwsgierig naar hoe ziekmakende patiëntantistoffen wellicht als therapie toegepast kunnen worden? Hou je ervan om in een jong en dynamisch team te werken? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding in moleculaire biologie, immunologie of aanverwante richting
• Je bent bedreven in moleculair biologische technieken
• Je hebt ervaring met immunologische technieken zoals ELISA, affiniteitschromatografie en immunofluorescente kleuringen
• Je bent bereid te werken met proefdieren en hebt een “Artikel 12/13b” certificaat dat je in staat stelt hiermee te mogen werken
• Je bent gemotiveerd om auto-immuunziekten en antistof karakteristieken te bestuderen 

Wat ga je doen?

Je zult meewerken aan verschillende lopende projecten in de onderzoeksgroep van dr. Huijbers. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor organisatorische taken die horen bij het draaiend houden van het onderzoekslab en het ondersteunen van de betrokken promovendi en postdocs. In de groep van dr. Huijbers wordt onderzoek gedaan naar de pathofysiologie van neuromusculaire auto-immuunziekten zoals myasthenia gravis (MG). Daarnaast is er bijzondere interesse in auto-immuunziekten die gekenmerkt worden door een dominante IgG4 response. Voor een van deze aandoeningen, MuSK MG, hebben wij recent monoclonale antistoffen van patiënten geïsoleerd die het onderzoek naar het ziektemechanisme verder mogelijk maken. Daarnaast hebben deze antistoffen bijzondere eigenschappen waardoor ze wellicht als therapeuticum gebruikt kunnen worden. Jij brengt de functionele en immunologische karakteristieken van deze antistoffen in kaart en zal hun toepassing in proefdiermodellen ondersteunen. Deze onderzoeken worden verder mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van en ervaring met een scala aan genetische, proteomic en antilichaam-gebaseerde technologieën, alsmede cellulaire en proefdiermodellen die beschikbaar zijn in dit lab.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste en doortastende researchanalist die het leuk vindt om in een jong en dynamisch team te werken aan fundamenteel en translationeel onderzoek. Je hebt aantoonbaar ervaring met moleculair biologische technieken (klonering, humane celkweek, western blotting, fluorescentie microscopie, flow cytometrie, qPCR). Ervaring met affiniteits chromatography (antilichaam isolatie) en experimenteel proefdierwerk heeft extra de voorkeur. Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband, te werken. Je werkt nauwkeurig en je hebt een flexibele werkhouding. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels. Daarnaast beschik je over organisatorische vaardigheden.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.
De hoofd onderzoekslijnen kun je hier vinden.

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

Je werkt voor zowel de afdeling Humane Genetica (prof. dr. S.M. van der Maarel, afdelingshoofd) als Neurologie (prof. dr. J.J.G.M. Verschuuren, afdelingshoofd). Beide afdelingen werken al lange tijd samen aan onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen. Dit onderzoek is ingebed in het LUMC medisch onderzoeksprofiel ‘Translational Neurosciences’. De translationele samenwerking omvat fundamenteel onderzoek, analyses van patiëntmateriaal en klinische expertise. Het onderzoek wordt ook ondersteund door interacties met andere afdelingen binnen en buiten het LUMC. De MuSK-onderzoeksgroep wordt geleid door dr. M.G.M. Huijbers.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Maartje Huijbers, junior groepsleider, afdeling Humane Genetica
071 526 9484
m.g.m.huijbers@lumc.nl

Solliciteren