Researchanalist Leiden Genome Technology Center

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij werken op het raakvlak van fundamenteel onderzoek, toegepaste research, ontwikkeling en innovatie? Wil jij je bezig houden met het ontwikkelen van assays en technologieën die uiteindelijk een bijdrage kunnen leveren aan een betere therapeutische behandeling van de patiënt? Dan is de functie van researchanalist bij het Leiden Genome Technology Center (LGTC) wat voor jou.

In het kort

• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding (BSc of MSc) in moleculaire biologie of aanverwante richting
• Je werkt graag in teamverband en hebt goede communicatieve vaardigheden
• Je bent bedreven in moleculair biologische technieken en in het werken met DNA/RNA
• Je bent zelfstandig, goed georganiseerd, gemotiveerd en enthousiast 

Wat ga je doen?

Geen dag is hetzelfde voor een researchanalist bij het LGTC. Als allround researchanalist ben je breed inzetbaar en continu aan het schakelen in uitdagende en gevarieerde projecten die zich in snel tempo ontwikkelen. Deze projectmatige werkzaamheden geven je vrijheid in het plannen van experimenten, maar brengen ook verantwoordelijkheden met zich mee in de organisatie en heldere rapportage van je dagelijks werk. Het LGTC werkt aan verschillende onderzoekslijnen samen met andere afdelingen binnen het LUMC, maar ook samen met nationale en internationale instituten en bedrijven. Het onderhouden van contacten met samenwerkingspartners en het samen ontwikkelen van nieuwe assays of het uitwisselen van kennis horen bij je werkzaamheden. Jouw werkzaamheden zijn zeer divers maar vooral gericht op het ontwikkelen van nieuwe of het verbeteren van bestaande technologieën of assays voor single-cell of single-molecule DNA/RNA sequencing, die uiteindelijk de patiënt zouden moeten helpen in het kader van personalized medicine.

Wat vragen wij?

Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in (moleculaire) biologie of een soortgelijke richting. Je hebt aantoonbaar ervaring met moleculair biologische technieken (kloneren, PCR, DNA-analyses) en met het werken met DNA/RNA en bijbehorende kwaliteitscontroles (qPCR, and Bio-analyzer profiling). Ervaring met verschillende next generation sequencing-methodes, bijbehorende monstervoorbereiding (DNA/RNA) inclusief kwaliteitscontrole en sequence data-analyse is een pre. Je bent goed georganiseerd en accuraat, hebt een flexibele werkhouding en bent in staat om zelfstandig maar ook in teamverband te werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Meer informatie

Je krijgt een tijdelijke aanstelling van een jaar, met de mogelijkheid op verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.099,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC).   

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

Het LGTC is de genoom- en transcriptoomfaciliteit van het LUMC. De primaire taak van het LGTC is de ontwikkeling van nieuwe technologieën, gericht op high-throughput methodologieën voor genoomonderzoek voor klanten en samenwerkingspartners, binnen en buiten het LUMC (nationaal en internationaal). Het LGTC beschikt over zeer geavanceerde apparatuur, waaronder een PacBio Sequel, een 10x Genomics Chromium en sequencers van Oxford Nanopore, en is daardoor een state-of-the-art faciliteit met een sterk innoverend karakter. Het LGTC valt organisatorisch onder de afdeling Humane Genetica en onder leiding van prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek van de afdeling Humane Genetica richt zich op de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit twintig onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:  Susan Kloet, senior researcher en hoofd van het LGTC
071 526 94 41
info@lgtc.nl

Solliciteren