Researchanalist Interactie Afweersysteem en Tumoren

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij je bezighouden met het bestuderen van de interacties tussen het afweersysteem en tumoren in dierexperimentele modellen, in vitro modellen en in patiënten? Dan is de functie als researchanalist wellicht wat voor jou.

In het kort

• Je bent een beginnend researchanalist op minimaal hbo-niveau
• Je hebt interesse in tumoren en het afweersysteem
• Je hebt een diploma proefdierkunde
• Je hebt belangstelling voor immuuntherapie en immunologisch onderzoek
• Je bent flexibel in je werktijden

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een researchanalist die onderdeel uit zal maken van de researchgroep Cancer Immunology and Therapy van de afdeling Medische Oncologie. Het doel is de kennis die je opdoet bij het bestuderen van bovengenoemde interacties van het afweersysteem en tumoren, in te zetten voor het ontwerpen en testen van nieuwe vormen van immuuntherapie in de kliniek. Je wordt verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van experimenten in het onderzoekslaboratorium en het verwerken en presenteren van de uitkomsten. Je rapporteert je bevindingen aan de projectleider en directe medewerkers. Binnen je functie werk je intensief samen met andere analisten en onderzoekers.

Wat vragen wij?

Je hebt minimaal een hbo-opleiding in de richting biologie en medisch laboratoriumonderzoek. Veel van de uitvoerende werkzaamheden hebben te maken met tumoren en afweercellen waarmee moleculair biologische en immunologische testen gedaan worden. Wij zoeken naar een biomedisch analist met interesse in moleculair biologisch werk, die handig is met celkweek en die bovendien in het bezit is van een diploma proefdierkunde. Je kunt uitstekend zelfstandig werken maar ook goed met collega’s omgaan. Je bent geïnteresseerd in immuuntherapie en immunologisch onderzoek, gemotiveerd en creatief in het oplossen van problemen. Je hebt een flexibele instelling ten aanzien van het werk en de werktijden.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De researchgroep Cancer Immunology and Therapy is een ambitieuze onderzoeksgroep van ongeveer 25 mensen, die deel uitmaakt van het nationale Oncode Instituut. Centrale thema’s die bestudeerd worden zijn ontsnappingsmechanismen van kanker, T-cel herkenning van tumorcellen en de rol van de verschillende afweercellen in het lokale tumormilieu. De uitkomsten van deze studies worden vertaald naar klinische trials binnen en buiten onze afdeling waarin verschillende vormen van immuuntherapie (T-cel therapie, vaccinatie, checkpoint blokkers, oncolytische virussen) in de praktijk getest worden. Op dit moment treffen we voorbereidingen op een klinische studie waarbij we patiënten gaan vaccineren met tumorantigenen die we zelf ontdekt hebben. Voor uitbreiding van dit onderzoek in onze groep zoeken we een researchanalist. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van dr. Thorbald van Hall en prof. dr. Sjoerd van der Burg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Lien van der Minne, afdeling Medische Oncologie
071 526 4725
minne@lumc.nl

Solliciteren