Researchanalist Immunologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij interesse in het immuunsysteem en heb je affiniteit met moleculaire biologische onderzoeksmethodes? Wij zoeken een enthousiaste researchanalist die zich bezig gaat houden met het onderzoeken van de activatie en regulatie van het aangeboren immuun systeem in autoinflammatoire aandoeningen en virale infecties.

In het kort

• Je hebt een HLO- of masteropleiding afgerond
• Je hebt ruime ervaring met moleculaire biologische technieken
• Je voert RNA-isolaties en qPCRs uit
• Je gebruikt en creëert verschillende celsystemen 

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een klein team dat onderzoek doet naar de activatie van het aangeboren immuun systeem in virale infecties of autoinflammatoire ziektes. Als researchanalist werk je mee aan een project om inzicht te krijgen in de moleculaire mechanismes die ten grondslag liggen aan de activatie en regulatie van receptoren die viraal of lichaamseigen RNA detecteren. De activatie van deze receptoren leidt tot de productie van bepaalde cytokines. Als researchanalist voer je assays uit om cytokine productie te meten onder bepaalde condities. Ook help je bij het creëren van nieuwe celsystemen waarin bepaalde genen tot overexpressie worden gebracht of juist knockout worden gemaakt. Naast het onderzoek heb je ook bepaalde organisatorische taken in het lab.

Wat vragen wij?

Je hebt een master of een HLO-opleiding afgerond in de richting biomedische wetenschappen, medische biologie, of life sciences. We zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat met een ruime kennis van moleculaire biologie. Bij voorkeur heb je hands-on ervaring met moleculaire biologische technieken zoals RNA-isolatie, qPCR, immunoblotting, weefselkweek, transfecties, retrovirale/lentivirale transductie, CRISPR/Cas9, en cloning. Kennis van immunologie is een pre. Je werkt op een uiterst gestructureerde en nauwkeurige manier wanneer het gaat om experimenteel werk en verslaglegging. Aangezien de groep een internationaal karakter heeft is het belangrijk dat je uitstekend kunt communiceren in zowel het Nederlands als Engels. De groep werkt aan verschillende onderzoeksvragen dus je moet in staat zijn om makkelijk te kunnen schakelen tussen verschillende onderwerpen. Tenslotte zijn wij op zoek naar iemand met een proactieve instelling die meedenkt met de groep en met passie en plezier zijn/haar werk uitvoert.  

Meer informatie

Voor deze vacature worden tenminste twee referenties opgevraagd.

in eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging van maximaal vier jaar.

Je wordt eventueel gevraagd een presentatie te geven.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website: http://immunology.lumc.nl/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De onderzoeksgroep ‘molecular biology of innate immunity’ is onderdeel van de afdeling Immunologie en wordt geleid door Dr. Annemarthe van der Veen. De groep doet onderzoek naar de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan het aangeboren immuun systeem. Dit systeem speelt een belangrijke rol in de immuun response tegen pathogenen, maar kan ook geactiveerd worden in de afwezigheid van een infectie, bijvoorbeeld in autoinflammatoire ziektes of kanker. De groep onderzoekt hoe het aangeboren immuunsysteem wordt geactiveerd in zulke aandoeningen. De onderzoeksgroep werkt samen met verscheidene onderzoekers van de afdeling Immunologie, Medische Microbiologie, en Cel & Chemische Biologie. Daarnaast is de groep onderdeel van het Institute for Chemical Immunology. De afdeling Immunologie is een breed georiënteerde afdeling, geleid door prof. Jannie Borst. De afdeling bestaat uit tien onderzoeksgroepen welke zich bezighouden met zowel onderzoek als diagnostiek. Binnen de afdeling worden regelmatig seminars en andere wetenschappelijke bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een jaarlijkse science retreat.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Annemarthe van der Veen, assistant professor, afdeling Immunologie
071 526 2908
A.G.van_der_Veen@lumc.nl

Solliciteren