Projectmedewerker Kwaliteit van Zorg

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Van het oppakken van projecten op het gebied van kwaliteit van zorg en innovatie tot het uitpluizen van nieuwe regelgeving. Als projectmedewerker bij het directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid (DKP) komen alle facetten van de kwaliteit van zorg voorbij. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je helpt verschillende afdelingen hun kwaliteitsnormen te behalen
• Binnen DKP help je de adviseurs en projectleiders bij het analyseren van uitkomsten en denk je mee met verbetervoorstellen
• Er is een mogelijkheid om door te groeien tot adviseur of projectleider

Wat ga je doen?

Het directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid ondersteunt het (continu) verbeteren van de zorg. Wij spelen aan de ene kant in op signalen en meldingen vanuit de organisatie en aan de andere kant kijken wij proactief naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg in de toekomst. Als projectmedewerker spring je op beide vlakken in. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende uitkomsten van zorg, zoals incidenten en patiëntervaringen, te bundelen, of analyses te doen op basis van interne en externe indicatoren. Hierbij komen allerlei vraagstukken op je pad, zoals bijvoorbeeld het vinden van creatieve manieren om de handhygiëne bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Als projectmedewerker duik je in de verschillende bronnen van uitkomsten van zorg en haal je de bijzonderheden naar boven. Maar niet alleen de administratieve verwerking ligt bij jou; je vraagt jezelf direct af wat er nodig is om knelpunten op te lossen en komt proactief met verbetervoorstellen. Deze voorstellen voer je samen met de afdelingen uit.  Zo denk je bijvoorbeeld mee over de veilige uitvoering van het online patiëntenportaal MijnLUMC, waarbij patiënten zelf hun digitale dossier kunnen inzien. Jouw taak ligt aan de ene kant bij het begeleiden van de afdelingen om hun kwaliteitsnormen te behalen en tegelijkertijd bij het ophalen van hun behoefte en dit vervolgens te integreren in het beleid van DKP.

Wat vragen wij?

De projectmedewerker die wij zoeken heeft een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond. Je hebt een proactieve en signalerende instelling en bent niet bang om zelfstandig actie te ondernemen en verbetervoorstellen aan te dragen. Verder is het belangrijk dat je over goede communicatieve- en sociale vaardigheden beschikt, aangezien je veel samenwerkt met verschillende afdelingen binnen het LUMC. Daarnaast heb je kennis en ervaring met het verwerken van data, bij voorkeur in Excel of Access. Conclusies trekken uit analyses is voor jou geen probleem en je weet de trends te herkennen. Tenslotte komen jouw organisatorische vaardigheden goed van pas bij het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!  

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid (DKP) ondersteunt bij het realiseren van de kwaliteitsdoelen: veiligheid, patiëntgerichtheid, effectiviteit, tijdigheid, efficiëntie en beschikbaarheid. Sinds begin dit jaar heeft de afdeling niet alleen de kwaliteit van zorg onder haar hoede: ook de kwaliteit van onderzoek valt nu onder het DKP.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Bovendien is er binnen de afdeling DKP de ruimte om door te groeien naar de functie van adviseur of projectleider.  

Eveline van der Plas DKP

Contact: Eveline van der Plas, hoofd Compliance en Risicomanagement, DKP
071 529 67 38

Solliciteren