Projectapotheker Farmaceutische Patiëntenzorg

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) van het LUMC is ter vervanging van zwangerschapsverlof op zoek naar een apotheker die het team tijdelijk komt versterken. Als projectapotheker krijg je een diverse rol ten aanzien van advisering, controles, begeleiding en informatieverstrekking. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je bent apotheker met interesse voor de ziekenhuisfarmacie
• Je adviseert, controleert en begeleidt apothekersassistenten, artsen en patiënten
• Je werkt in een bruisende omgeving
• Je bent analytisch en communicatief vaardig
• Je houdt ervan om zelfstandig te werken maar kent ook je grenzen

Wat ga je doen?

Als projectapotheker Farmaceutische Patiëntenzorg (FPZ) houd jij je, onder begeleiding van een ziekenhuisapotheker FPZ, met verschillende zaken bezig. Zo controleer je de cytostatica en de VTGM-bereidingen in de (satelliet)apotheek en geef je deze vrij. Daarnaast houd je je bezig met het handboek ‘parenteralia’ en verzorg je scholing aan apothekersassistenten. Ook zijn er diverse projecten, waaronder het verbeteren van het opiatenbeleid en de herziening van de ‘clinical rules’ waar we een rol voor jou zien weggelegd. Kortom, je takenpakket is divers en je zal bij diverse projecten betrokken worden binnen de sectie FPZ.

Wat vragen wij?

Je hebt de opleiding tot apotheker succesvol afgerond. Daarnaast ben je in staat om helder en goed te communiceren op diverse niveaus, met zowel apotheekmedewerkers als artsen. Je bent analytisch ingesteld en in staat om zelfstandig gegevens te beoordelen. Je doorziet complexe processen en de risico’s die daaruit voortkomen en je bent in staat adequate verbeteringen voor te stellen. Je voelt je verantwoordelijk voor de patiëntveiligheid en je eigen projecten. Je kent je eigen kennisgrenzen en deinst er niet voor terug je begeleidende (ziekenhuis)apothekers tijdig om hulp te vragen.

Meer informatie

Referenties kunnen worden opgevraagd.

In verband met zwangerschapsverlof van een collega, bieden wij je een tijdelijke aanstelling aan voor de duur van minimaal 6 maanden.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 26 september.

Milou van Agtmaal

Milou van Agtmaal

'Ik ben een people-manager en vind dat werkplezier echt voorop moet staan'

Je werkplek

Je komt te werken bij de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT), sectie Farmaceutische Patiëntenzorg (FPZ). De speerpunten van de afdeling zijn farmaceutische patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek. De sectie FPZ is met name bezig om de farmaceutische patiëntenzorg gezamenlijk met de diverse specialismen op allerlei vlakken binnen het LUMC te verbeteren en te optimaliseren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Kim Gombert-Handoko, sectiehoofd, afdeling KFT
071 526 27 90

Solliciteren