Postdocs Structurele Biologie van M. tuberculosis Membraaneiwitten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar twee postdocs voor het Lamers Laboratorium van het LUMC. De functies zijn onderdeel van een project gericht op het vaststellen van de biochemische en structurele eigenschappen van twee membraaneiwitten van het pathogeen Mycobacterium tuberculosis.

In het kort

• Je hebt een recent verkregen PhD-graad richting biologie of biochemie of aanverwant onderwerp
• Bij voorkeur heb je een achtergrond in het onderwerp
• Je verricht onderzoek naar membraaneiwitten in relatie tot M. tuberculosis

Wat ga je doen?

Dit project is onderdeel van een grote Europese samenwerking met als doel om nieuwe antibiotica te ontwikkelen tegen M. tuberculosis om de strijd aan te gaan tegen de alsmaar toenemende resistentie tegen medicijnen in deze bacterie. Jouw taak bestaat uit het isoleren van de membraaneiwitten en deze te bestuderen aan de hand van structurele (cryo-elektron microscopie of eiwitkristallografie) en biochemische methoden en een assay te ontwikkelen die geschikt is voor het geautomatiseerd testen van potentiele nieuwe remmers van deze eiwitten.

Wat vragen wij?

Wij zoeken zeer gemotiveerde en getalenteerde kandidaten die onlangs hun PhD hebben behaald. Je hebt een achtergrond in structurele biologie en/of membraanproteïnen. Bij voorkeur heb je ook een achtergrond in M. tuberculosis.

Meer informatie

Je wordt verzocht een motivatiebrief en een CV met de contactgegevens van twee referenten bij je sollicitatie toe te voegen.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

Lees over de afdeling in de Engelse vacature.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Pauline Hoftijzer, managementassistent, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 529 70 64

Solliciteren