Postdoc Regeneratieve Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar een postdoc die zal werken aan regeneratieve geneeskunde met betrekking tot artrose binnen het RegMedXB project. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een academische graad in medische biologie, biomedische wetenschappen of biologie
• Je hebt ervaring met het kweken en differentiëren van induced pluripotente stamcellen (iPSC)
• Je hebt affiniteit met het uitvoeren van -omic data analyses van bijvoorbeeld het transcriptome en/of methylome
• Je werkt in een innovatieve academische en interdisciplinaire setting
• Je bent zeer gemotiveerd om je onderzoek tot een succes te maken.

Wat ga je doen?

Je werk richt zich op het karakteriseren, op moleculair niveau, van het differentiatie proces van ‘induced pluripotent stem cells’ (iPSC) naar gewrichtsweefsels. Je hebt daartoe ervaring met kweken van stamcellen alsmede met analyseren van moleculaire data, bij voorkeur met behulp van de programmeertaal R.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd in medische biologie, biomedische wetenschappen of biologie. Je hebt affiniteit met onderliggende oorzaken van complexe menselijke aandoeningen zoals artrose. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, inclusief in geschreven en gesproken Engels. Je bent bereid naar het buitenland te reizen om nieuwe technieken op te doen en bent in staat deze toe te passen en uit te breiden in je eigen onderzoekslijn. Verder heb je kweek ervaring met primaire en iPS cellen en analyses van multi-omic data e.g. transcriptome - methylome. Tot slot ben je zeer gemotiveerd en in staat problemen op te lossen die gerelateerd zijn aan de biologie van gewrichtsweefsels en de pathofysiologie van de ziekte artrose.

Meer informatie

Je wordt verzocht een motivatiebrief en een CV met de contactgegevens van twee referenten bij je sollicitatie toe te voegen.

De positie is voor 24 maanden en je kunt per direct beginnen.

Het geven van een presentatie en een assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

Lees over de afdeling in de Engelse vacature.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Ingrid Meulenbelt, hoogleraar, afdeling Biomedische Datawetenschappen
071 526 97 34

Solliciteren