Postdoc Longweefselherstel

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij geïnteresseerd in een onderzoek naar longweefselherstel bij COPD/emfyseem, waarin je je specifiek richt op de rol van endotheelcellen in het herstel van alveolair weefsel met state-of-the-art celkweekmodellen (induced pluripotent stem cells, organoids en organ (vessel)-on-chip microfluidics modellen)? Dan is de positie als postdoc longweefselherstel wat voor jou.

In het kort

• Je werkt aan een onderzoek gericht op longweefselherstel
• Je hebt een PhD-graad behaald in een celbiologisch veld
• Je hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek en bij voorkeur met iPSC, organ-on-chip en organoids
• Je bent communicatief vaardig in het Engels en kunt goed samenwerken

Wat ga je doen?

Het doel van het onderzoek waar je aan meewerkt is om de cel-celcommunicatie te ontrafelen die een rol speelt bij longweefselherstel, en zo nieuwe targets voor behandeling van emfyseem te identificeren. Je aanstelling is bij de afdeling Longziekten van het LUMC (prof. Pieter Hiemstra) waar het grootste deel van het onderzoek zal worden uitgevoerd; een deel van het onderzoek zal aan de Universiteit van Twente (dr. Andries van der Meer) worden uitgevoerd.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd op een celbiologisch onderwerp (biomedische wetenschappen, biologie, farmacie, biofarmaceutische wetenschappen, geneeskunde, biomedical engineering of life sciences and technology). Je hebt aantoonbaar ervaring (wetenschappelijke publicaties) in experimenteel long- of vaatonderzoek. Ervaring met induced pluripotent stem cells, organ-on-chipmodellen en organoids strekt tot aanbeveling. Je hebt een goede, actieve beheersing van de Engelse taal en kunt goed samenwerken binnen een internationale setting.

Meer informatie

Lees de volledige projectbeschrijving in de Engelse vacature.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. 

Bij voorkeur kun je 1 januari 2020 beginnen.

Er zijn twee posities beschikbaar met een verschillende focus in het onderzoek, lees in de Engelse vacature meer over de nuances van de posities.

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1,5 jaar, met uitzicht op verlenging tot 3,5 jaar.

Sollicitaties kunnen ook verstuurd worden naar r.gosens@rug.nl.

Berend van Meer, postdoc

Berend van Meer, postdoc

“Het LUMC is een essentiële bouwsteen voor onderzoek en zorg.”

Je werkplek

Het Laboratorium voor Respiratoire Celbiologie en Immunologie van de afdeling Longziekten van het LUMC verricht experimenteel onderzoek naar chronische longziekten, longweefselherstel en longkanker. Hierbij worden state-of-the-art celkweekmodellen gebruikt, zoals organoids, lung-on-chip maar ook induced pluripotent stem cells. Het team bestaat uit postdocs, promovendi, analisten en stage-studenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

prof. dr. Pieter Hiemstra, hoofd laboratorium, afdeling Longziekten
071 526 29 50
r.gosens@rug.nl

Solliciteren