Postdoc Immuuntherapie Acute Myeloïde Leukemie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een enthousiaste onderzoeker en zoek je een positie op postdoctoraal niveau waarbij jij je focust op het ontwikkelen van immuuntherapie om acute myeloïde leukemie te behandelen? Dan is dit de vacature voor jou.

In het kort

• Je bent gepromoveerd in een biomedisch onderwerp
• Je hebt interesse in immuuntherapie van kanker
• Je maakt graag de vertaalslag naar de kliniek
• Je bent enthousiast en kan goed samenwerken

Wat ga je doen?

In 30-35% van de patiënten met acute myeloïde leukemie wordt de kwaadaardige ziekte veroorzaakt door een mutatie in het nucleophosmin 1-(NPM1) gen. Op het oppervlak van deze leukemiecellen, worden afwijkende NPM1-peptiden gepresenteerd door HLA-moleculen. In het onderzoek worden T-cel receptoren voor afwijkende NPM1-peptiden onderzocht op hun vermogen om leukemiecellen te herkennen en te doden. Hiervoor worden cytokine ELISA, cytotoxiciteit assays en flowcytometrie gebruikt. Als postdoc ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, plannen en uitvoeren van experimenten en het verwerken van de uitkomsten. Je werkt intensief samen met onderzoekers van een internationaal biomedisch bedrijf en rapporteert en presenteert je bevindingen in wetenschappelijke artikelen, werkbesprekingen en congressen. Je gebruikt specifieke receptoren op T-lymfocyten die een genetische afwijking herkennen die vaak voorkomt in acute myeloïde leukemie. Je verwerkt deze T-cel receptoren in een celproduct dat toegediend kan worden aan patiënten. Naast het klinisch ontwikkelen en implementeren van gentherapie met bestaande T-cel receptoren, ga je ook op zoek naar nieuwe T-cel receptoren en test je of deze geschikt zijn om patiënten met acute myeloïde leukemie te behandelen.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste onderzoeker die is gepromoveerd in een biomedisch onderwerp. Je hebt aantoonbaar ervaring met celkweek, flowcytometrie en immunologische technieken. Ervaring met het kweken van T-lymfocyten is een pre. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden en werkt goed in een multidisciplinair team van onderzoekers en analisten. Verder beheers je de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Meer informatie

Stuur naast je motivatiebrief en CV ook de contactgegevens van twee referenties mee.

Het geven van een korte presentatie behoort tot de selectieprocedure.

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

Cellulaire immunotherapie als gerichte en persoonlijke behandeling op maat, is een van de speerpunten van de afdeling Hematologie in het LUMC. In het researchlaboratorium, worden T-lymfocyten geïsoleerd en relevante antigenen en T-cel receptoren geïdentificeerd met moleculaire en biochemische technieken. Artsen en biomedische onderzoekers werken intensief samen aan de ontwikkeling en toepassing van baanbrekende behandelingen waarbij T-lymfocyten worden geproduceerd en ingezet als levend geneesmiddel tegen kanker.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Marieke Griffioen, assistant professor, afdeling Hematologie
071 526 51 43
m.griffioen@lumc.nl

Solliciteren