Postdoc Immunologie en Vaccinologie bij het Centrum van Infectieziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een toegewijde en ambitieuze onderzoeker die translationeel onderzoek wilt verricht met directe gevolgen voor het testen van vaccins? Ben je daarnaast geïnteresseerd in menselijke immunologie, vaccinologie, en hoog-dimensionale cellulaire analyses? Dan ben jij misschien de postdoc die wij zoeken.

In het kort

• Je zult nieuwe manieren ontwikkelen en gebruiken om vaccinresponses te testen
• Je werkt in een innovatieve academische omgeving
• Je hebt ervaring met mass- en/of multicolour flow-cytometry en immunologie of vaccinologie

Wat ga je doen?

Longontsteking is de doodsoorzaak van bijna een miljoen kinderen per jaar. De huidige vaccins tegen de meest voorkomende bacteriële oorzaak, pneumococcus, heeft duidelijke beperkingen. Een obstakel voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins is dat trials om de werkbaarheid van vaccins te testen veel vrijwilligers nodig hebben en heel duur zijn. Het verkrijgen van een correlatie van bescherming tegen pneumococcus door vaccinatie zal van onschatbare waarde zijn voor de acceleratie van het testen en licentiëren van nieuwe vaccins. Nieuwe technieken, zoals mass-cytometry, stellen ons in staat om de activiteit en specificiteit van B-cellen te analyseren op een ongekend grote schaal. Als postdoc ontwikkel je mass-cytometry assays om zowel kwalitatief als kwantitatief B-celresponses tegen een grote hoeveelheid pneumococcus serotypes te meten. Deze assays zullen vervolgens gebruikt worden in unieke klinische steekproeven van een menselijk pneumococcus kolonisatiemodel en een cohort aan gevaccineerde kinderen om de correlaties van bescherming te definiëren. In dit project, dat gefinancierd is door de Bill and Melinda Gates Foundation, zul jij dus bijdragen aan het sneller testen van nieuwe vaccins tegen longontsteking.  

Wat vragen wij?

Je hebt een (bio)medische of biochemische academische opleiding afgerond, aangevuld met een PhD in menselijke immunologie of vaccinologie. Daarnaast heb je hands-on ervaring met multi-parameter flow-cytometry en ervaring met data-analyse (bij voorkeur in R). Kennis van B-celimmunologie is een pre. We zoeken naar een enthousiaste en ambitieuze collega die proactief en gedreven is. Je kunt werken in een interdisciplinair team en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan kijken we uit naar je sollicitatie.

Meer informatie

We bieden een positie aan voor initieel een jaar, met uitzicht op verlenging.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

Je werkt in een onderzoeksgroep van de afdeling Parasitologie, Centrum van Infectieziekten. Deze groep is internationaal georiënteerd en bestaat uit een professor, verschillende senior onderzoekers, (inter)nationale postdocs en PhD-kandidaten, researchanalisten en verschillende bachelor-/masterstudenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Simon Jochems, senior onderzoeker, afdeling Parasitologie
071 526 14 04
s.p.jochems@lumc.nl  

Solliciteren