Postdoc Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als postdoctoraal onderzoeker werk je aan een project gericht op het ontwikkelen van RNA-targeting therapieën voor de ziekte van Huntington. Lees meer over de details van het project in de functiebeschrijving.

In het kort

• Je hebt een PhD in Biomedische Wetenschappen
• Je bent op zoek naar een uitdagende onderzoeksfunctie
• Je hebt onderzoekservaring in neurodegeneratieve aandoeningen
• Je hebt interesse in werken met geïnduceerde pluripotente stamcellen
• Je wilt onderdeel zijn van een multidisciplinair project

Wat ga je doen?

De ziekte van Huntington (HD) is een neurodegeneratieve aandoening die wordt veroorzaakt door een polyglutamine expansie in het huntingtine eiwit. De polyglutamine onderzoeksgroep probeert voor deze aandoening een therapie te ontwikkelen, gericht op het mutant mRNA, om zo de toxiciteit van het mutante eiwit te reduceren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van geïnduceerde pluripotente stamcellen. Dit onderzoeksproject is een van de verschillende projecten binnen de onderzoeksgroep, die zich bezig houdt met het ontwikkelen van antisense oligonucleotide interventiestrategieën voor hersenaandoeningen. De polyglutamine onderzoeksgroep wordt geleid door dr. Willeke van Roon-Mom.  

Wat vragen wij?

Je bent een gepromoveerde onderzoeker in de biomedische wetenschappen (of een vergelijkbare richting) en je hebt ruime ervaring in de moleculaire en cellulaire biologie. Je hebt aantoonbaar interesse in neurodegeneratieve aandoeningen. Je beschikt over zeer goede vaardigheden in verschillende laboratoriumtechnieken, zoals diverse PCR-toepassingen, celkweek, eiwitwerk en cel-imaging technologieën. Ervaring met het werken met geïnduceerde pluripotente stamcellen is een voordeel. Ervaring met projectmanagement, een flexibele werkhouding en uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift (ook in het Engels) zijn van belang.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. Je kunt gevraagd worden een presentatie te geven.

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor een jaar, met uitzicht op verlenging van een jaar.

De aanvang van de functie is op zijn laatst per 1 december. Interviews zullen in verband met de vakantieperiode rond half september ingepland worden.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling waarin de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten centraal staan. De afdeling bestaat uit twintig onderzoeksgroepen die onderzoek verrichten binnen vier overkoepelende thema's. De onderzoeksgroep van dr. Willeke van Roon-Mom valt onder het thema ‘Functional Genomics of Muscle, Nerve and Brain Disorders’. Dit thema is ingebed in het LUMC profileringsgebied ‘Translational Neuroscience’. Er is nauwe samenwerking met zowel nationale als internationale instituten om kennis en onderzoekservaring op het gebied van Voor SCA3 en HD uit te wisselen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Willeke van Roon-Mom, associate professor, afdeling Humane Genetica, telefoon 071 526 94 35/6 94 51

Solliciteren